Továbbra sem nyílhatnak meg az önkormányzati oltópontok Szombathelyen

Továbbra sem nyílhatnak meg az önkormányzati oltópontok Szombathelyen

Szombathely főtere (Fotó: Grimm Balázs/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szombathelyen továbbra sem nyílhatnak meg az önkormányzat által felállított és felszerelt oltópontok, mert többszöri kérésük ellenére a szombathelyi járási hivatal népegészségügyi osztálya nem hagyta jóvá azok használatát – mondta kedden, az MTI által idézett online sajtótájékoztatóján a vasi megyeszékhely polgármestere.

Nemény András (Éljen Szombathely!) tájékoztatása szerint egyeztettek a kormányhivatal illetékeseivel, sőt előírásaiknak megfelelően alakították ki – jelenleg a járvány miatt nem látogatott – önkormányzati intézményekben az oltópontokat, de a járási tisztifőorvos ezeket még mindig nem ellenőrizte, így nem kezdhetik meg az oltásokat.

Hozzátette: napok óta nem sikerül elérnie a  Vas megyei kormánymegbízottat, aki nem veszi fel a telefonját.

Szombathelyi háziorvosok vasárnap nyílt levélben sürgették az önkormányzati oltópontok mielőbbi megnyitását arra hivatkozva, hogy azokban rendelési időn kívül, a járványügyi szabályokat szigorúan betartva, a rendelői ellátásra érkező betegektől térben és időben is elkülönítve tudnának oltani.

György István, a Miniszterelnökség államtitkára, az oltási munkacsoport vezetője a Hír TV-ben péntek este azt mondta: nem az oltóhelyekkel van probléma, a háziorvosi oltóhelyek nincsenek túlterhelve. Jelenleg 41 oltóhely van Szombathelyen, ami az oltakozásnak ebben a szakaszában elegendő – közölte.

A Vas Megyei Kormányhivatal közleménye szerint Szombathely polgármestere „látványpolitizálást” folytat, valójában „a politikai haszonszerzés vezeti”,  hiszen eddig még azt az egy-két munkatársat sem  biztosította az időpontok szervezéséhez és regisztrációjához, akiket a kormányzat február 22-én kért.