Tüntetést szervez az Index miatt a Momentum

Tüntetést szervez az Index miatt a Momentum

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Néhány órával azután, hogy kirúgták Dull Szabolcsot, az Index főszerkesztőjét, egy ellenzéki párt, a Momentum tüntetést hirdetett meg.

– A mai napon, az Index főszerkesztőjének, Dull Szabolcsnak a kirúgása beütött egy újabb, hatalmas szeget a szabad sajtó, a szabad ország koporsójába. Az elmúlt években több független médium bekebelezésének, kivéreztetésének lehettünk tanúi, és az Index körül is gyűltek már egy ideje a viharfelhők – olvasható a felhívásban. A párt szerint egy jogállamban nem történhet olyan, hogy „szervezeti átalakításokra” hivatkozva egy kormányközeli tulajdonos egyik napról a másikra elküldi az ország legismertebb online hírportáljának a főszerkesztőjét. – Mindezt persze úgy, hogy közben mindenki tudja, hogy a céljuk kizárólag annyi, hogy elhallgattassanak mindenkit, aki nem ért egyet velük, aki megírja a valóságot.

A demonstrációt pénteken délután 6 órára hirdették meg az Index szerkesztősége elé, a Kolosy térre. Onnan terveik szerint átvonulnak majd Karmelita kolostorhoz.