Zacher Gábor: A kórházban kezeltek 95 százaléka az oltatlanok közül kerül ki

Zacher Gábor: A kórházban kezeltek 95 százaléka az oltatlanok közül kerül ki

Zacher Gábor (Fotó: Farkas Norbert/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Országosan emelkedik a koronavírus-fertőzés miatti kórházi felvételek száma, és a betegek 95 százaléka a nem oltottak közül kerül ki – mondta Zacher Gábor, a Hatvani Kórház sürgősségi orvosa tapasztalatai alapján az RTL híradónak. Ez mindenképpen érdekes becslés, miután hivatalosan nem szolgálnak ilyen fontos adatokkal az illetékes hatóságok. 

A szakember szerint amúgy újra kötelezővé kellene tenni a maszkhordást zárt térben – ő maga is hord maszkot –, emellett javasolta a rendszeres kézmosást, távolságtartást, és például mobiljaink rendszeres fertőtlenítését is.

A televíziós csatorna munkatársai az utcán forgatva egyébként azt tapasztalták, hogy többen maguktól is elkezdték hordani a maszkot a tömegközlekedésen és a boltokban.

Eközben a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs vezetője az RTL híradó kérdésére úgy válaszolt, nem terveznek szigorítást.

Az elmúlt 24 órában 289 új koronavírus-fertőzöttet igazoltak Magyarországon, ezzel a járvány kezdete óta összesen 818 520 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 5 beteg, így az elhunytak száma 30 141 főre emelkedett.