Tűz ütött ki a felgyői hulladékkezelőben

Tűz ütött ki a felgyői hulladékkezelőben

A Felgyői Regionális Hulladékkezelő Központ (Fotó: Google Maps)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tűz ütött ki a Felgyői Regionális Hulladékkezelő Központban vasárnap dél körül – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Molnár Krisztina közölte, a hulladék több száz négyzetméteren ég Tömörkény határában, a Gátér felé vezető út közelében. A helyszínre nyolc településről – Csongrádról, Szegedről, Kistelekről, Szentesről, Kiskunfélegyházáról, Kiskunmajsáról, Kunszentmártonról és Kecskemétről – riasztották a hivatásos tűzoltókat. „Az egységek megkezdték a lángok oltását, a helyszínre tart a katasztrófavédelem mobil laborja is” – tudatta a főhadnagy.

Molnár Krisztina közölte, a hulladék több száz négyzetméteren ég Tömörkény határában, a Gátér felé vezető út közelében. A lángok a központ épületeit is veszélyeztetik, de személyi sérülés nem történt. „A kiemelt, 5-ös fokozatú tűz oltásban 14 egység, 51 tűzoltó vesz részt, tevékenységüket munkagépekkel is segítik” – tudatta a főhadnagy.