Új elnökpáros váltja Karácsony Gergelyt és Szabó Tímeát a Párbeszéd élén

Új elnökpáros váltja Karácsony Gergelyt és Szabó Tímeát a Párbeszéd élén

Karácsony Gergely és Szabó Tímea leköszönő pártelnökök a Párbeszéd Magyarországért 2022. július 10-i tisztújító kongresszusán (Fotó: Karácsony Gergely/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tordai Bence és Szabó Rebeka követik a távozó Karácsony Gergelyt és Szabó Tímeát – jelentette be vasárnapi közleményében a Párbeszéd. A párt tisztújító kongresszust tartot, a két társelnök, Karácsony Gergely és Szabó Tímea pedig korábban jelezte: nem indul újra a tisztségért. Így női társelnöknek Szabó Rebekát, a Párbeszéd országgyűlési képviselőjét, férfi társelnöknek Tordai Bencét, a Párbeszéd országgyűlési képviselőjét, frakcióvezetőjét választotta meg a tagság – közölte a Párbeszéd.

Még a tisztújító alatt a főpolgármester azt írta Facebook-bejegyzésében: „Sok sikert az utódiainknak, bárkit is választanak a küldöttek, kiváló vezetők lesznek! És mi is ott leszünk mellettük, hogy egy zöld és igazságosabb Magyarországért dolgozzunk tovább.”

Karácsony Gergely a továbbiakban párbeszédes főpolgármesterként a 2024-es önkormányzati választásra való felkészülés koordinációjáért felel majd.