Új projektbe fogott a Mi Hazánkat otthagyó Volner János

Új projektbe fogott a Mi Hazánkat otthagyó Volner János

Volner János (Fotó: Facebook/Volner János)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Európa Öröksége Intézet néven egy nemzetközi think-tanket, azaz agytrösztöt alapít a Mi Hazánkat nemrég elhagyó Volner János – ezt a politikus maga jelentette be a Facebookon. Az a terve, hogy ezzel teremtsék meg „Európa és az európai identitás győzelmének szellemi megalapozását és annak előfeltételeit”.

Volner azt írta, hogy az elmúlt fél évet folyamatos háttérmunkával töltötte, összegyűjtöttek nemzeti értékrendű, a fenntarthatóság iránt elkötelezett 150 értelmiségit számos európai országból. Állítása szerint vannak közöttük akadémikusok, egyetemi professzorok, polgármesterek, művészek, történészek, újságírók, fegyveres testületek tagjai és volt alkotmánybíró is. Habár neveket egyelőre nem említett, azt közölte, hogy később majd többeket is bemutatna a nyilvánosság előtt.

Security Check Required

null

Létjogosultságukat azzal magyarázza, hogy a jobboldal világszerte új kihívásokat kapott, ugyanis „a klímaváltozás témájának sokszor minden tudományosságot nélkülöző, az emberek megfélemlítését célzó világkampányával csomagolják újra a liberalizmust”.

Ráadásul szerinte mindezt éppen azok, akik a neoliberális gazdaságpolitika felpörgetésével maguk okozták a környezetszennyezést. – Egy igazoltan Asperger-szindrómás, kényszerbeteg, szorongásos gyereket utaztatnak a világban, hogy gyomorforgató politikai pedofíliával vele neveljék ki a jövő liberális klímagenerációját – írta.

Szerinte miközben tengerben fuldokló emberek kimentéséről beszélnek, az embercsempészek meghosszabbított karjaiként egészen az észak-afrikai partokig mennek a migránsokért és sokkoló beszámolókkal igyekeznek érzelmileg előkészíteni a harmadik világ tömegeinek Európába áramlását.

Volner otthagyja a Mi Hazánkat | Magyar Hang

Úgy véli, hogy ezekre a kihívásokra intellektuálisan megalapozott válaszokat kell adni.

A politikus nemrég azért búcsúzott el a Jobbikból kiszakadók alkotta Mi Hazánktól, mert szerinte sem rá, sem értelmiségi barátai intellektuális támogatására nincs szükség „egy kormányzati szerepre esélytelen, a társadalomra érdemi hatást nem gyakorló, pár százalékos rétegpárt fenntartásához”.