Új traffipaxokkal lép fel a gyorshajtók ellen a rendőrség

Új traffipaxokkal lép fel a gyorshajtók ellen a rendőrség

A rendőrség új traffipax készüléke (Fotó: Police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bemutatatta 40 új sebességmérő berendezését a Készenléti Rendőrség. A Police.hu tájékoztatása szerint a TraffiCapture TC-108 névre keresztelt traffipaxokat a 4iG és a rendőrség együttműködésének keretében fejlesztették ki. Az eszközök nem a VÉDA-rendszer elemei, elsődlegesen a szolgálati gépkocsikból történő, mozgó ellenőrzések eszközei lesznek, de állványra helyezett sebességmérőként is használhatók. A készülékek hitelesítése a mérésügyi hatóság által már korábban megtörtént, alkalmazásuk várhatóan 2023 júniusától kezdődik.

– A rendőrségnél a jól ismert FámaLézerek használati tapasztalatait is figyelembe véve a most átadott eszközökkel együtt a mozgás közbeni sebességmérés technikai háttere hosszútávon biztosítható. A teljesen digitális, új eszközökbe több automatizmus került, az érintőképernyőjük levehető, elődeiknél jobb képfelbontásúak – áll a tájékoztatásban.

Közölték azt is, hogy a Készenléti Rendőrségnél megtartott központi elméleti és gyakorlati oktatás keretében 40 mentort képeztek ki, akik az új, korábban nem alkalmazott eszközök használatát sajátították el. Az ő segítségükkel pedig a területi és helyi rendőri szervek közlekedésrendészeti állománya is hamarosan hasonló képzést kap. Megjegyezték azt is, hogy kismértékű szabálysértés (néhány km/órás sebességtúllépés) esetén elsősorban figyelmeztetést fog alkalmazni a rendőrség.