Újabb követeléseket visznek a kormány elé a pedagógusok szakszervezetei

Újabb követeléseket visznek a kormány elé a pedagógusok szakszervezetei

Matricákkal is tiltakoznak az oktatás állapota miatt és a státusztörvény ellen. (Fotó: R. Kiss Kornélia / Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több hónap kihagyás után, az érdekvédelmi szervezetek kezdeményezésére hétfő délutánra hívta össze a Belügyminisztérium a pedagógusok sztrájkbizottságának ülését – tudta meg a Népszava.

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) képviselőivel legutóbb februárban tárgyalt a minisztérium a sztrájkkövetelésekről. A március 16-17-ei sztrájkot követően a sztrájkbizottság ülései azért maradtak abba, mert a szaktárca közzétette a pedagógusok új jogállásáról szóló státusztörvény tervezetét, amelyről szakmai egyeztetések indultak több oktatásban érintett szervezet bevonásával.

Nagy Erzsébet, a PDSZ országos választmányának tagja a Népszavának azt mondta, követeléseiket most újabb pontokkal egészítették ki. Az egyik, hogy a kormány vonja vissza az iskolai sztrájkot korlátozó rendelkezéseket, a másik, hogy a státusztörvény tervezetét is vonják vissza, amelyről pénteken tartott általános vitanapot a parlament, és várhatóan július első felében szavazhatnak róla.