Egész éjszaka tartott a státusztörvény vitája

Egész éjszaka tartott a státusztörvény vitája

Hiller István, az MSZP képviselője felszólal a pedagógusok új életpályájáról szóló törvényjavaslat általános vitájában az Országgyûlés rendkívüli plenáris ülésén 2023. június 16-án. (MTI/Hegedüs Róbert)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Péntek délután négy órától szombat délelőtt fél 10-ig tartott a pedagógusok státusztörvényéről szóló vita az Országgyűlésben. A tervezet ellen tiltakozva pénteken este több ezren vonultak a Kossuth térre. A tüntetés hivatalosan este 10-ig tartott, de a legelszántabb csoport a Parlement előtt virrasztva töltötte az éjszakát.

 A 24.hu összefoglalója szerint Tordai Bence késő este arról beszélt, hogy ha egy kicsi jószándék lenne a kormányban, akkor ezt a javaslatot nem fogadná el, szerinte ennél még az is jobb lenne, ha a kormány nem nyúlna az oktatáshoz, hanem hagyna mindent úgy, ahogy van. A Párbeszéd politikusa ezután felolvasott egy levelet, ami egy tanár felmondásáról szólt.

Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció politikusa szerint nem lehet diktátumokkal iránytani a magyar oktatást. A párbeszédes Szabó Tímea arról beszélt, hogy Balatonalmádiban érettségi közben rúgtak ki egy történelemtanárt. Szerinte ennek elég bosszú szaga van. A momentumos Orosz Anna úgy látja, hogy a rendszer lassan mindenkit bedarál, és a státusztörvény a maradék jó tanárokat is elüldözi majd a pályáról.

A parlament pénteki ülése így szombat reggel 9 óra 36 perckor ért véget.