Újabb tüntetés volt a Budai Várban: ezúttal anyák és pedagógusok demonstráltak

Újabb tüntetés volt a Budai Várban: ezúttal anyák és pedagógusok demonstráltak

ezúttal anyák és pedagógusok demonstrálnak a Budai várban (Fotó: Tanítanék Mozgalom / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újabb demonstráció volt vasárnap délután a Budai Várban – ezúttal a Magyar Anyák nevű szerveződés és a Tanítanék Mozgalom szervezésében.

Az esemény Facebook-oldalán a szervezők azt írták: mélységesen felháborítja őket, „hogy a gyerekeinket gumibottal, könnygázzal és fogvatartással bünteti a hatalom, azért, mert kiállnak az oktatási rendszer szétverése, kivéreztetése ellen”. – Nem hagyhatjuk szó nélkül, hogy bántják a gyerekeinket, ezért anyák napja alkalmából (...) várunk minden anyát, nőt és lányt, hogy együtt kifejezzük elégedetlenségünket a fennálló rezsimmel szemben – állt a felhívásban.

A hvg.hu tudósítója szerint néhány száz résztvevő lehetett jelen, és sok rendőrnőt vezényeltek a helyszínre. Mint írták, a rendezvény zárásaként elhangzott az is, hogy a következő tiltakozás május 19-én pénteken lesz, délután öt órától az Egységes Diákfront szervezésében. 

Később a Demokratikus Koalíció közleményben jelezte, a demonstráción Dobrev Klára is részt vett. – Amikor Orbán elnyomó hatalma nem áll meg a tanárok megfélemlítésénél, zsarolásánál, hanem gyerekek ellen követ el nyílt, fizikai erőszakot, akkor nekünk is erőt kell mutatni. Hangosan, békésen, de határozottan azt mondani, hogy elég. Dühös vagyok és elszánt. Ezért mentem ki ma a tüntetésre. Megvédjük a gyerekeinket! – írta közösségi oldalán a politikus.