Újra kiálltak a mikepércsi anyák a kínai akkugyár ellen – képeken a tüntetés

Újra kiálltak a mikepércsi anyák a kínai akkugyár ellen – képeken a tüntetés

A Mikepércsi Anyák a Környezetért Egyesület, az Egységes Diákfront és más civil szervezetek 2023. október 23-án közösen tüntettek Debrecenben és a kínai CATL-építkezés szomszédságában. (Fotó: Végh László/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Mikepércsi Anyák a Környezetért Egyesület, az Egységes Diákfront és más civil szervezetek október 23-án közösen tüntettek Debrecenben és a kínai CATL-építkezés szomszédságában a jogállamiságért, a demokráciáért, az egészséges és élhető környezetért, valamint az oktatás jövőjéért.

Mint ismeretes, október elején „forró ősz” eljövetelét jelentették be az akkugyárak ellen folyamatosan tiltakozó Mikepércsi Anyák: így október 17-ére tüntetést szerveztek – az Amnesty International Magyarországgal együtt – Papp László debreceni polgármester házánál a környezetszennyező cégeknek kedvező kormányrendelet visszavonásáért, amivel kiváltották a helyi Fidesz és 12 „városházaközeli” debreceni civil szerveződés felháborodott elutasítását – írja a Debreciner. 

A tüntetők Debrecenben, a Kossuth téri Aranybika előtt gyülekeztek október 23-án délelőtt, majd onnan a CATL építkezésére vonultak. Lapunk fotósa elkísérte a demonstrálókat: