Ungár Pétert küldi az LMP a nemzetbiztonsági bizottságba

Ungár Pétert küldi az LMP a nemzetbiztonsági bizottságba

Fotó: Facebook / Ungár Péter

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ungár Pétert jelölte ki az LMP frakciója az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságában megüresedő posztra – értesült megbízható forrásból a Magyar Hang.

Az LMP frakciója azért tud új embert küldeni a nemzetbiztonsági bizottságba, mert – mint az ismert – az eddigi delegáltjuk, Szél Bernadett, a párt volt társelnöke és frakcióvezetője kiült a frakcióból, és kilépett a pártból is.Ahhoz, hogy valaki ennek a bizottságnak a tagja lehessen át kell esnie nemzetbiztonsági átvilágításon.

Figyelemre méltó, hogy ez év júliusában az LMP etikai bizottsága Szél Bernadett társelnök mellett Ungár Péter országgyűlési képviselőt tiltotta el minden párttisztségtől, ennyi ideig kongresszusi küldöttek sem lehetnek. A döntéshozók azért büntették a két politikust, mert az április 8-i választás előtt – a grémium szerint a kongresszus és a politikai tanács döntésével szembemenve – tárgyalt a választókerületi visszalépésekről, azaz szervezte az ellenzéki koordinációt.

Az LMP etikai bizottságának döntését követően nem sokkal Ungár Pétert beválasztották az LMP ifjúsági szervezete Fegyelmi és Etikai Bizottságába. Most pedig az egyik legfontosabb parlamenti bizottság tagja lehet, vagyis nem nagyon törte meg párt béli karrierjét az etikai bizottság eltiltása.

„Váltanom kell" - Szél Bernadett elhagyja az LMP-t - Magyar Hang

Független leszek, de nem leszek egyedül – írta közösségi oldalán az LMP korábbi társelnöke. Szabó Szabolcs is távozik a frakcióból.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon.