Válaszolt Pintér Sándor a török iskolával kapcsolatban Baranyi Krisztinának

Válaszolt Pintér Sándor a török iskolával kapcsolatban Baranyi Krisztinának

Baranyi Krisztina (Fotó: Halász Nóra/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Amennyiben felmerül nemzetbiztonsági kockázat, úgy a szolgálatok a megelőzés, az elhárítás és a megakadályozás érdekében szükséges intézkedéseket megteszik – ezzel az egyetlen mondattal válaszolt a belügyminiszter arra a levélre, amelyet Ferencváros új polgármestere írt neki a kerületben megnyitni tervezett új török iskola miatt.

Security Check Required

Baranyi Krisztina – egyébként a török elnök novemberi látogatása előtt néhány nappal küldött – levelében felidézte, hogy a hírek szerint Recep Tayyip Erdogan legszűkebb köreihez tartozó magánszemélyek nyitnak iskolát Budapesten, a kilencedik kerületben. A Maarif Általános Iskola nevű intézményről van szó. A polgármester kifejtette azt is, hogy az intézménnyel kapcsolatban álló alapítvánnyal összefüggésben a hazai és a nemzetközi sajtó biztonsági kockázatokról írt korábban.

Mindezek miatt arra volt kíváncsi, hogy elvégezték-e a szükséges biztonsági ellenőrzéseket a köz- és nemzetbiztonsági kockázatok feltárása érdekében, készült-e megfelelő alaposságú kockázatelemzés az Alkotmányvédelmi Hivatalnál és a Terrorelhárítási Központnál.

Pintér Sándor ezekre az aggodalmakra válaszolt az egyetlen mondattal. Ahogy Baranyi Krisztina fogalmazott, „Pintér miniszter úr nem erőltette meg magát kimerítő válasszal a József Attila lakótelepen nyíló Erdogan-féle alapítványi iskolával kapcsolatban”.