Választási megállapodását kötött a DK a Liberálisokkal

Választási megállapodását kötött a DK a Liberálisokkal

Dobrev Klára és Bősz Anett (Fotó: Demokratikus Koalíció)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje és Bősz Anett, a Liberálisok elnöke közös sajtótájékoztatón jelentette be: a Demokratikus Koalíció (DK) és a Magyar Liberális Párt megkötötte választási megállapodását, ennek értelmében több választókerületben támogatják egymás jelöltjeit az ellenzéki előválasztáson – derült ki a DK közleményéből.

Dobrev Klára úgy fogalmazott: „megtiszteltetés számomra, hogy a Liberális párttal együttműködve indulhatunk neki a kampánynak, hogy az ő logóik fogják színesíteni jelöltjeink plakátjait, és hogy engem, mint miniszterelnök-jelöltet támogatnak az előválasztáson”. Hozzátette: A bizalom kölcsönös: a DK Pest megye 1. számú választókerületében Bősz Anettet, Borsod-Abaúj-Zemplén megye 7. számú választókerületében pedig Sermer Ádámot, a Liberálisok ügyvivőjét támogatja az előválasztáson.

Bősz Anett az előválasztás fontosságát hangsúlyozva elmondta: „közös küldetésünk, hogy a legalkalmasabb jelöltekkel induljunk neki a választásnak, mert 2022-ben le kell váltanunk a Fidesz-kormányt”. A Liberálisok a DK-val együttműködve mindent meg fognak tenni ezért, „mert nem tűrhetjük tovább, hogy a kormány tovább rombolja a szabadságot és a jogállamot”. – Dobrev Klára a legalkalmasabb arra, hogy vezesse a demokrata szövetséget, legyőzze Orbán korrupt rendszerét és létrehozza az új magyar köztársaságot, a Liberálisok pedig minden támogatást és segítséget megadnak ehhez – jelentette ki Bősz Anett.