Varga Judit elmondta, hogyan nem lehet a jogállamisági vitákat lefolytatni

Varga Judit elmondta, hogyan nem lehet a jogállamisági vitákat lefolytatni

Varga Judit igazságügyi miniszter (Fotó: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Jogállamiság tekintetében nézőpontunk változatlan: a nemzeti jogrendszer és a jogi kultúra alapos ismerete nélkül lehetetlen jogállamisági vitákat folytatni – közölte Facebook oldalán Varga Judit.

Az igazságügyi miniszter annak kapcsán írt erről, hogy – mint beszámolt róla – aktuális témákról beszélgetett a francia Putsch közéleti magazin alapítójával. Így pedig a magyar kormány álláspontja már Franciaországban is megismerhetővé vált. A politikus annyit fűzött még hozzá, hogy a kölcsönös tiszteleten alapuló párbeszéd és az alkotmányos identitás elismerése építhet bizalmat Európa országai között.

A magyar kormány rendre azzal érvel a hazai viszonyokat támadó országokkal szemben, hogy nem is ismerik a magyar helyzetet. Ékes példája ennek a sajtó, hiszen a magyar sajtószabadságot féltő külföldi megszólalóknak mindig azt üzenik, hogy itthon a szektor rendben van, a legnézettebb és legolvasottabb médiumok kormánykritikusak.