Varga Judit szerint tévedett a rendőrség, amikor alkalmazta a felhatalmazási törvény rémhírterjesztős szakaszát

Varga Judit szerint tévedett a rendőrség, amikor alkalmazta a felhatalmazási törvény rémhírterjesztős szakaszát

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az ATV Egyenes Beszéd című műsorának volt vendége pénteken az igazságügyi miniszter. Csak az nem hibázik, aki nem dolgozik - mondta a műsorban Varga Judit azzal kapcsolatban, hogy rémhírterjesztés miatt két férfit is előállított a rendőrség.

Varga szerint előfordul, hogy a hatóság téved. Szerinte azért szigorúbb az EU Magyarországgal, mert nem bírják elfogadni, hogy a magyar kormány kétharmados felhatalmazással rendelkezik.

Varga Judit az ATV Egyenes Beszéd című műsorában úgy vélekedett: folyamatosan benne van a levegőben az enyhítés. A koronavírus-járvány miatti különleges felhatalmazás megszüntetéséhez egy törvényjavaslatot kell majd benyújtani az országgyűlésnek.

Az ország veszélyhelyzetre való felkészítése már megtörtént, ha bármilyen újabb rendelkezésre lenne szükség, akkor a jogalkotók megfelelően fogják kezelni a helyzetet – mondta a műsorban az igazságügyminiszter. Átgondoltan kell a kivezetésre gondolniuk, mert minden eshetőségre fel kell készülniük, így akár egy második hullámra is. Gondolkodnak azon, hogy mi lenne a legrugalmasabb megoldás – tette hozzá Varga.