Veszprémben feltűnt a harmadik Kolodko-miniszobor

Veszprémben feltűnt a harmadik Kolodko-miniszobor

Megtalálta helyét a harmadik veszprémi Kolodko-miniszobor (Forrás: A Kolodko Art Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Új miniszobra jelent meg Kolodko Mihálynak – derül ki a szobrász Facebook-oldaláról. Ernő, az Őr és Ödön, az Utcazenész után Kolodko Mihály gerillaszobrász harmadik és egyben utolsó veszprémi miniszobra is a helyére került. A vár, a Margit-romok és az állatkert közelségében a telefont tartó kislányfigura jelképezi a jövőt, de egyben a történelmi múltra is utal, akárcsak a „szobortestvérei” – írja a veszpremkukac.hu.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2039721796161224&id=948556461944435

Török Balázstól, az alkotások kihelyezését szponzoráló A1-SPED Nemzetközi Szállítmányozó és Szolgáltató Kft. ügyvezető igazgatójától a portál megtudta, hogy a Kislány és az Oroszlán párosának az előző két szoborhoz hasonlóan üzenete van: minden kislány álma, hogy királylány lehessen és hol máshol, ha nem a Királynék Városában? Védelmezője pedig az oroszlán, az állatok királya. A Séd partján egy igazi királylányra, a gyermek Margitra is emlékeztet Kolodko Mihály harmadik miniszobra.

Ernő és Ödön közönségszavazással kapott keresztnevet, a Kislányt is a veszprémiek nevezhetik el. A névjavaslatokat és a voksokat a cég közösségi oldalára várják. A veszprémi miniszobrok kihelyezésében a polgármesteri hivatal köztéri műalkotások munkacsoportja is közreműködött.