Videón, ahogy a TEK elfog egy uzsorást, aki a gyanú szerint megerőszakolta a neki tartozó nőt

Videón, ahogy a TEK elfog egy uzsorást, aki a gyanú szerint megerőszakolta a neki tartozó nőt

A TEK elfogott egy uzsorást, aki többször megerőszakolta a neki tartozó nőt (Képernyőfelvétel: Police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Elfogtak a rendőrök a Terrorelhárítási Központ közreműködésével egy férfit, aki a gyanú szerint éveken át uzsorakamattal adott kölcsön pénzt egy nőnek, akit ez idő alatt többször megerőszakolt  –  közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság csütörtökön a police.hu oldalon.

Azt írták, hogy a gyanú szerint a férfi a sértettnek 2016 nyarán kölcsönadott 800 ezer forintot, amelynek a többszörösét követelte vissza. Később a nő szorult anyagi helyzetét kihasználva további összegeket adott át neki, amelynek két-háromszorosát kérte vissza. A nő megegyezett a férfival, hogy a kamatos kölcsönt havi rendszerességgel törleszti, majd évekig fizette az uzsorát, azonban a kamat folyamatosan nőtt, így 2021 februárjában a férfi már havi 300 ezer forint törlesztőrészlet követelt tőle.  Mivel a sértett nem tudta a folyamatosan növekvő tartozást kiegyenlíteni, a férfi többször megerőszakolta a nőt, továbbá kilátásba helyezte, hogy őt és a gyermekét is bántalmazni fogja – közölték.

 


Az uzsorásnak társa is volt, aki többször vett át pénzt a nőtől. A nyomozók a Terrorelhárítási Központ közreműködésével november 4-én elfogták az egyik férfit, a lakásában és a nyaralójában kutatást tartottak, ahol a többi között fegyvert, lőszereket, arany ékszereket és pénzt foglaltak le.
A férfit szexuális erőszak bűntette és uzsora bűncselekmény gyanúja miatt hallgatták ki, majd kezdeményezték a letartóztatását, amit a bíróság elrendelt. – Társa, aki tagadta a bűncselekmény elkövetését, az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezik – áll a közleményben.

(MTI)

Címkék: TEK