Videón, ahogy Orbán Viktor és a bicskei pedofil igazgató egy színpadon szerepelnek

Videón, ahogy Orbán Viktor és a bicskei pedofil igazgató egy színpadon szerepelnek

A bicskei rendezvény 2002-ben. Forrás: Tompos Márton Facebook-oldala

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tompos Márton, a Momentum alelnöke közzétett a Facebook-oldalán egy 2002-es videót, amely Bicskén készült az őszi önkormányzati választások előtt. A rendezvényen a nem sokkal korábban megalakult Összefogás a Városért 2002 Egyesület önkormányzati képviselőjelöltjeit mutatták be az érdeklődőknek. Ennek az egyesületnek a listavezetője volt V. János, a bicskei gyermekotthon akkori igazgatója, aki a bicskei szervezet listavezetője lett a 2002-es önkormányzati választáson. V. Jánost 2019-ben a Győri Ítélőtábla jogerősen nyolc év fegyházra és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte a gondozására bízott gyermekekkel szemben elkövetett szexuális bűncselekmények miatt.

A Momentum által közzétett felvételen Orbán Viktor személyesen kampányolt az egyesület mellett, és ennek apropóján mondott beszédet a bicskei rendezvényen, amelyen mögötte, az első sorban ült V. János. Furcsa áthallása van ma már Orbán szavainak, hiszen a kormányfő a színpadon állva azt mondta: „Ma a szabadságot elsősorban az fenyegeti, hogy megengedhetővé vált Magyarországon, hogy köztörvényes bűnözőket a választások után kihozzanak a börtönből”. Tompos Márton a Facebook-posztjában megjegyzi: „Fontos itt elmondanom a forrás neve nélkül, de biztosan tudom, hogy az igazgató azért hagyta ott az előző munkahelyét, mert szexuálisan zaklatott egy rábízott gyereket. Abból nem lett jelzés, csak egy szülő jelezte, hogy ez történik a gyerekével. (...) Ezután helyezkedett el a bicskei gyermekotthonnál 1990-ben. Orbán 2002-ben mégis egy színpadra állt vele”.