Vitára hívta ki a fideszes polgármestert Baranyi Krisztina

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vitát kezdeményez Bácskai

Jánossal az ellenzéki pártok által támogatott független ferencvárosi

polgármesterjelölt – tudta meg az index. Baranyi Krisztina a parkolási és

lakásbotrányok révén évek óta hangos kerület vitás kérdéseiben nyilvánosan

ütköztetné érveit a fideszes polgármesterrel. A

kerületet jelenleg vezető Bácskai János más ügyek miatt is megosztó

polgármester a Ferencvárosban, aki a polgármesteri székét kizárólag a

megosztott ellenzéknek köszönhette, ugyanis alig több mint egy százalékkal tudta

legyőzni a korábban a kerületet húsz évig irányító Gegesy Ferencet (Bácskai

44,45, míg Gegesy 43,14 százalékot kapott).

A kerületben bajban van a kormányoldal, hiszen az EP-választáson a Momentum (22,83%) és a DK (17,13%) együtt több voksot szerzett a Fidesznél (38,3%), és ha ehhez még hozzáadjuk a gyengén szerepelt szocialisták eredményeit is (7,69%), akkor az látszik, hogy egy egységes ellenzéki jelölt igenis legyőzheti a kormánypárti polgármestert a közelgő őszi önkormányzati választásokon.

Nagy kérdés azonban, hogy a kerületben egyre-másra feltűnő álfüggetlenek mennyire zavarják meg Baranyi kampányát. Baranyi a bejelentésével egyidőben bemutatta azokat az ellenzéki képviselőjelölteket, akik a megállapodás értelmében együtt indulnak vele. A tájékoztatót egy négytagú, Baranyit támadó csapat igyekezett megzavarni. A helyzet pikantériája, hogy az akció főkolomposa, Cséplő Dániel néhány héttel ezelőttig az ellenzéki együttműködés szocialista párt tagja volt, azóta kizárták, mert bejelentette, hogy elindul független polgármesterjelöltként Ferencvárosban.