Zár alá vették Simonka György házát

Zár alá vették Simonka György házát

Fotó: Facebook/Simonka György

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Zár alá vette a rendőrség Simonka György fideszes országgyűlési képviselő újkígyósi otthonát – derítette ki a 24.hu. Mindez még tavaly novemberben történt, amikor a politikust – mentelmi jogának felfüggesztése után – kihallgatták és meggyanúsították a nyomozók. Bár a bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás miatt vád alá helyezett kormánypárti képviselő és felesége évek óta nem tulajdonosai az ingatlannak, mint arról a portál meggyőződött, változatlanul ott laknak.

A cikkben azt is kifejtették, hogyan manővereztek korábban az újkígyósi ingatlannal. A tulajdoni lap szerint a fideszes képviselő után, 2008-ban a politikus egyik üzlettársa lett tulajdonos, épp az, akit egy időre előzetes letartóztatásba helyeztek a költségvetési csalás miatt folyó büntetőeljárás során, és aki a 32 további vádlott egyike a Simonka-ügyben. Ezután rövid időre – 2011 és 2012 közt – Simonka felesége lett a tulajdonos, ő pedig 2012 decemberében továbbadta azt a politikus unokahúgának. Az ingatlant később társasházzá alakítottak, és egy része a politikus gyerekei nevére került.

„Ha Simonka ad 100 milliót, fél évet ülök helyette" | Magyar Hang

Simonka György ellen idén augusztusban emeltek vádat az ügyészség bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt. Az ügy lényege, hogy a fideszes országgyűlési képviselő társaival jogellenesen igyekezett megszerezni zöldség és gyümölcs termelői szervezetek által igénybe vehető hazai és uniós támogatásokat. A döntéshozókat megtévesztették, a kérelmekben valótlan adatokat tüntettek fel, és így jutottak jogtalanul pénzhez.