Zárt kapu fogadta az oltásra érkezőket Terézvárosban

Zárt kapu fogadta az oltásra érkezőket Terézvárosban

Az Európai Gyógyszer Ügynökség által engedélyezett oltóanyag, az oxfordi AstraZeneca-vakcina első szállítmánya a Hungaropharma gyógyszer-nagykereskedelmi vállalat budapesti telephelyének hűtőházában 2021. február 6-án (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Most értem haza az oltóközpontból, este 6-ra kaptam időpontot oltásra. Kicsivel előbb érkeztem, gondoltam, ha tumultus van, 15 percet ellébecolok az utcán. De ott látom ám, hogy egy ember hatalmas kulcscsomóval éppen zárja be a rácsot. Észre is vette, hogy elkerekedett szemekkel, kezemben a papírral közelítek felé.
– Oltásra jött?
– Igen.
– Ma csak fél négyig volt oltás. Valami keveredés lehetett, mert ma több mint harminc ember jött feleslegesen, akik nem voltak a listán.
– De emiatt jöttem fel ma vidékről...
– Sajnos mások is. Vidékről, a Balatonról...

A fenti beszélgetés vasárnap kora este zajlott a főváros VI. kerületében, a Csengery utcai oltópontnál. Mint kiderült, többeket úgy hívtak oda oltásra, hogy a megadott időpontban az intézmény már zárva volt. Az idézett beszélgetést megosztó férfi például Tolna megyéből utazott fel családjától húsvét vasárnap, feleslegesen. AstraZeneca-vakcinát kapott volna. Arról sem adtak egyelőre tájékoztatást, mikor pótolják az elmaradt oltásokat.

Megkérdeztük a nyilatkozni egyedül illetékes Operatív Törzset, mi okozta a szervezési hibát, pontosan mennyi embert érintett és ők mikor jöhetnek újra oltásra. Amennyiben válaszolnak – eddig még sosem tették –, beszámolunk róla.