Hogyan válassz laptopot iskolai célokra? (x)

Hogyan válassz laptopot iskolai célokra? (x)

A pandémia okán, az online oktatás térnyerésével felértékelődött a laptopok szerepe már az általános iskolai korosztályban is, a kényszerhelyzetben sokan igyekeztek beszerezni hordozható gépeket. De azóta is egyre inkább elvárás főként a közép- és felsőoktatási intézményekben egy otthoni számítógép megléte.

A választás azonban nem könnyű, számos szempontot kell mérlegelni az ideális laptop megtalálása érdekében.

Az írószerek mellett ma már egy laptop is szinte alapvető kelléke egy egyetemi diáknak, hiszen nemcsak a jegyzeteket kapják digitális formában, de a házi dolgozatokat, esszéket is online formában kérik a tanárok. A prezentációkészítés is alapvető elvárás már a diákok felé, ehhez sem árt egy megbízható notebook.

Laptop iskolai célra

Ma már a gyártók is kínálnak pénztárcakímélő, iskolaspecifikus megoldásokat a diákoknak, és a forgalmazók is különféle kedvezményeket kínálnak iskolakezdési akciók keretében. Az USAnotebook Dell Inspiron laptopjai megbízható megoldásokat kínálnak azoknak, akiknek könnyű és hosszú akkumulátor-üzemidejű, hordozható gépekre van szükségük tanuláshoz, munkához, kapcsolattartáshoz.

A hordozhatóság, kis méret és súly lényeges paraméterek egy iskolai célra szánt laptop esetében. De a RAM és az akkumulátor élettartama is fontos tényező.

A laptopok hosszú távú befektetést jelentenek, így alapos mérlegelést igényel egy megfelelő típusú eszköz kiválasztása annak függvényében, hogy mit engedhetsz meg magadnak.

Milyen szempontok alapján vásárolj laptopot tanuláshoz?

A technológia ma már egyre nagyobb szerepet játszik az oktatásban is. Már nemcsak elvárás a diákok felé, hanem részükről alapvető igény is egy laptop megvásárlása.

A fiatalabb diákok számára előnyösek lehetnek a megfizethető 2 az 1-ben táblagépek, míg az egyetemi hallgatóknak az erőforrásigényes alkalmazások futtatásához nagyobb eszközre, komoly teljesítményű grafikus kártyára és rengeteg RAM-ra, fantasztikus színpontosságú és nagy fényerejű kijelzőre lesz szükségük.

Egy hordozásra szánt eszköz esetében nagyon fontos a méret és a súly, továbbá az akkumulátor élettartama. A nagyobb kijelző nagyobb súlyt is jelent, így a kényelmed érdekében valamelyiket be kell áldoznod a másikért cserébe. Persze ha grafikai feladataid vannak a suliban, egyértelmű, hogy nem a kijelző méretéből engedsz.

Mint minden laptop kiválasztásakor, az iskolai feladatra szánt gépek esetében is lényeges a RAM, a processzor, valamint a merevlemez és a tárhely. Webkamerára és beépített mikrofonra is szükséged lesz az online előadások, konzultációk lefolytatásához.

Egyéb lehetőségek

Ha az iskolai feladatok elvégzésén felül szórakozásra, mozizásra, videószerkesztésre vagy akár játékra is használnád a laptopot, érdemes erősebbet, nagyobb teljesítményűt választani.

A megbízható gyártók számítógépei biztosan nem okoznak csalódást, ráadásul a gyári garancia révén biztos lehetsz abban, hogy ha idő előtt meghibásodik, akkor nem kerül majd semmibe a javítás.