Kreatív ötletek a karácsonyi dekoráláshoz (x)

Kreatív ötletek a karácsonyi dekoráláshoz (x)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kezdődhet a készülődés! Pár hét, és itt van sokak kedvenc ünnepe, a karácsony. Ideje tervezni, szervezni és dekorálni! Cikkünkkel az utóbbihoz szeretnénk segítséget nyújtani, készültünk néhány hasznos tanáccsal.

Érdemes már most elővenni a tavalyi ünnepi díszeket, és átválogatni, a törött gömböket kidobni, és ellenőrizni, hogy az égősor működik-e. Ne szenteste derüljön ki, hogy új égősorra van szükség. A válogatást követően érdemes ellátogatni a DekorPlaza.hu karácsonyi termékeket felsorakoztató oldalára, és beszerezni mindent, amire szükség van. Pár új dísz is kerülhet a fára, amely lenyűgözi a vendégeket.

Nincsenek szabályok, bátran lehet kísérletezni a dekorálás során

A karácsonyi dekorálásban az a legjobb, hogy nincsenek szabályok, bátran lehet kísérletezni. Nem lehet túlzásba esni, a lényeg a meghitt hangulat megteremtése. Az, hogy ezt milyen kellékekkel és színekkel éred el, csak rajtad áll. Ha a díszeket minden mennyiségben szereted, vagy inkább a kevesebb néha több elvet vallod, a végeredmény mindkét esetben tökéletes lesz.

Színek terén bátran kísérletezz a piros, a zöld, az arany, az ezüst árnyalataival, és ne feledkezz meg a tradicionális motívumokról sem, például az angyal, a hóember, a diótörő, a manó, a mézeskalács és a rénszarvas figurákról. Mindemellett a meleg árnyalatú fényfüzérekről sem érdemes megfeledkezni, hiszen a segítségükkel békés hangulat teremthető a téli napokon.

A végeredmény garantáltan lenyűgöző lesz

Ha a hagyományos dekoráció színei nem elegendőek, akkor fokozható a látvány az elegáns fekete, az éjkék és a fehér árnyalatokkal. Ha csillogó és feltűnő gömbökkel és nagy méretű kellékekkel is kiegészül a dekoráció, akkor a látvány garantáltan lenyűgöző lesz. Biztosan tetszeni fog a családtagoknak és a barátoknak a végeredmény.

Ha igazán egyedi dekoráció a cél, akkor néhány kellék bátran elkészíthető saját kezűleg is. A YouTube felületén számos DIY videó segíti a munkát, csupán az alapanyagokat kell beszerezni hozzá. Némelyik dísz elkészítése valóban gyerekjáték, így azok is bátran próbálkozhatnak, akik egyébként a szabadidejüket nem műalkotások készítésével töltik.

A közös program közelebb hozza egymáshoz a családtagokat

Az illatgyertyák beszerzéséről sem szabad megfeledkezni, hiszen fontos szerepet töltenek be a karácsonyi dekorációban. Különleges hangulatot teremtenek, fokozható általuk az ünnepi hangulat. Érdemes többféle változatot beszerezni, és minden helyiségbe helyezni egyet. Sőt, ha már karácsony, akkor azt is érdemes megemlíteni, hogy az illatgyertyák ajándékként is tökéletesen megállják a helyüket.

Célszerű közösen díszíteni, hiszen ez a program közelebb hozza egymáshoz a családtagokat. Az adventi koszorú elkészítése is kedvelt családi program, de a baráti társaság számára is lehet egy különleges szombat esti program, némi forró csoki és mézeskalács társaságában.