Móka és készségfejlesztés, pancsolás a gyerekmedencében (x)

Móka és készségfejlesztés, pancsolás a gyerekmedencében (x)

Bizony a forró nyári napok nem csak a felnőttek életét teszik nehezebbé, hanem már az egészen apró gyermekekét is. Ugyanúgy melegük van, izzadnak, nyűgösebbé válhatnak.

A tikkasztó hőségben – a megfelelő védekezés mellett – számukra is pont annyira kellemes élményt jelent, ha pancsolással tölthetik az időt. Közben kicsit lehűlnek, és egyre több tapasztalatot szerezhetnek a világról. Elsősorban a tapintást stimulálják a vizes játékok.

Szakemberek szerint a tapintással az agyba jutó ingerek igen jó hatással vannak a testtudatra, segítenek a gyermekeknek a külvilág és a test közötti határvonal meghatározásában, és még a mentális képességeket is nagyon pozitívan befolyásolják.

Észrevétlenül tanulnak

Számos szempont szerint választhatunk medencét. Az egészen kicsiknek az elsődleges szempont azonban minden esetben a biztonság! Csak megbízható gyártó terméke jelenti erre a garanciát. A Medence Óriásnál szuperek a gyermekmedencék, minden forgalmazott termékükben igazán élvezetes időt tölthetnek az apróságok, miközben különleges, a hétköznapitól különböző, számos érzékükre ható ingerek érik őket. A felügyelő felnőttektől új kifejezéseket tanulhatnak meg játék közben.

Mivel a víz más közeg, új problémákat kell megoldaniuk. Mind a nagy-, mind a finommotoros képességeik szinte észrevétlenül fejlődnek. Ezek mind a gondolkodásukat, mind a környezetükkel való kapcsolatukat pozitívan befolyásolják.

Mókáznak, erősödnek és javul az egyensúlyérzékük

Legyen az egy farmer élménymedence, melyben a felfújható gyűrűk, zöldségek és labdák remek játékokra adnak módot, vagy egy nagyobb trópusi sziget élménymedence, ahol már egy kivehető csúszda is segíti a mókázást, igazán remek kikapcsolódás a vízben pancsolás kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Mivel a vízben máshogy kell mozogni, mint a szárazföldön, olyan izmok is erősödnek, melyeket különben alig használnak a gyerekek.

A puha padlós Minnie Mouse medencében pedig már csak a víz csapkodása is nagy élmény lesz egy kisebb csemetének is. Persze szigorúan csak felnőtt felügyelete mellett.

Játék és felelősségvállalás

Miközben a medencében ülve magyarázzuk a csemetéknek, mit is jelent a teli és az üres, vagy megmutatjuk, mi marad fenn a víz tetején és mi süllyed le, előfordulhatnak „balesetek”. A játék hevében ritkán, de megsérülhet a gyerekmedence strapabíró fala vagy alja. Ez nem jelent nagy problémát, mert a Medence Óriásnál forgalmazott minden gyermekmedencéhez öntapadó javítófoltot vagy javítókészletet rejt a csomag. Ezekkel pedig igazán gyerekjáték a javítás.

Nem elvetendő a nagyobbacska gyerekeket ebbe, de még a medence körüli tennivalókba is bevonni. Játékosan rendre és felelősségre nevel, ha például a gyermek szedegetheti ki a nagy hálóval a vízbe hullott leveleket, vagy mérheti meg a medencevíz pH-értékét. A vegyszerektől azonban mindig tartsuk távol őket!

Címkék: nyár