Orbán Viktor is az állatvédelmi konzultáció kitöltésére buzdít

Orbán Viktor is az állatvédelmi konzultáció kitöltésére buzdít

Orbán Viktor is az állítvédelmi konzultáció kitöltésére buzdít (Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Nálunk a kutya soha nem csak egy állat volt, hanem a család része is. Az álattartás azonban felelősség is, ezért online párbeszédet indítottunk, hogy mindenki elmondhassa, mit gondol az állatvédelem legfontosabb kérdéseiről – mondja a Facebook-oldalára feltöltött szombati videójában Orbán Viktor.

A szűk egyperces felvételen a kormány nemrég indított konzultációjára kívja fel a figyelmet, amelyben 13 kérdésre várnak válaszokat. Ahogy Orbán Viktor is fogalmaz, többek között az állatkínzással kapcsolatos büntetésekről, az állatvédeő szervezetek támogatásáról, a kóborkutyák befogásáról, vagy épp a pirotechnikai szabályokról kérdezik az embereket.

– Mindenki véleménye számít, hogy meghozhassuk a szükséges döntéseket, és hogy jó döntéseket hozhassunk. Tizenhárom fontos kérdés, Alfival mi már ki is töltöttük – zárta videóját a kormányfő.

A kormányzati kérdőívet ide kattintva tudja kitölteni.