Online konzultációt indított a kormány az állatvédelemről

Online konzultációt indított a kormány az állatvédelemről

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Állatvédelmi konzultációt indított a kormány, a kérdőívet egy hónapon át lehet kitölteni az Állatvédelem.kormány.hu oldalon – jelentette be vasárnap az agrárminiszter. Nagy István szerint a „társadalmi párbeszéd célja, hogy biztosítsák az információcserét, a szorosabb együttműködést az ágazatot érintő jogszabályok előkészítésében, az átfogó programok és stratégiai dokumentumok megalkotásában.”

A 444 által is idézett miniszter szerint a kormány hosszú éve óta tesz az állatok védelméért, külön kiemelte, hogy „figyelmet fordítottak az ivartalanításra is: 2019-ben a kormány 100 millió forintot biztosított az ezzel kapcsolatos programra”.

– A felmérés 13 kérdést tartalmaz, két fő gondolati kör mentén épül fel: az első az állatvédelemhez kapcsolódó jogszabályi környezet, a második pedig a felelős állattartás helyzete – közölte Ovádi Péter, a Nemzeti állatvédelmi program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos.