Eldőlt, mikor lesz a harmadik miniszterelnök-jelölti vita

Eldőlt, mikor lesz a harmadik miniszterelnök-jelölti vita

Az ellenzéki előválasztás miniszterelnök-jelöltjei (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Október 13-án, szerdán rendezi meg a következő, sorban a harmadik előválasztási miniszterelnök-jelölti vitát az RTL Klub – írja a Média1 a csatornára hivatkozva. Az összecsapás este 18:30-től kezdődik majd élőben az RTL Klubon, valamint – csakúgy mint az előző alkalommal – ezúttal is látható lesz az RTL Most+ felületen szintén élőben.

Az élő vitaműsor helyszíne az első fordulóban megismert stúdió lesz, a moderátor pedig ismét Rábai Balázs. A vita pontos szabályairól az RTL Magyarország akkor tud tájékoztatást adni, ha eldől, hogy kettő vagy három jelölt marad versenyben a második fordulóra.

A csatorna azt is közölte, hogy a miniszterelnök-jelöltek szeptember 24-én megrendezett első vitája 18-49 évesek körében 16,5 százalékos közönségarányt ért, ami a teljes népességben 669 ezer főt jelentett. A választási vitaműsort online eddig 42 ezren nézték meg az RTL Moston.

Az Országos Előválasztási Bizottság vasárnap jelentette be, hogy az előválasztás második fordulóját október 10-e és 16-a között rendezik meg, ezúttal már csak miniszterelnök-jelöltekre lehet szavazni. Dobrev Klára biztosan ott lesz, Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter ugyanakkor még egyeztet arról, hogy melyikük lépjen vissza a másik javára. A következő tárgylásuk hétfőn lesz.