Harminc nap alatt sem sikerült lefotóznia az MTI-nek az ellenzéki előválasztást

Harminc nap alatt sem sikerült lefotóznia az MTI-nek az ellenzéki előválasztást

Előválasztás 2021

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az elmúlt 30 napban egyetlen előválasztással kapcsolatos fényképet sem sikerült közölnie a Magyar Távirati Irodának – írja a Média1. Nemcsak, hogy a távirati iroda ingyenes felületén nem látni a témában készült képeket, de még a fizetős oldalán sem, holott az állami hírügynökségnek kifejezetten az lenne a feladata, hogy az ország közvéleménye számára érdekes, fontos dolgokról beszámoljanak. További érdekesség, hogy míg a magyar előválasztás nem, addig a francia már felkeltette az MTI szerkesztőinek a figyelmét, arról ugyanis három fotót is közöltek.

A Média1 megjegyzi: a magyar állami hírügynökségtől egyébként nem idegen a cenzúra az utóbbi időkben. Két nappal korábban, az információszabadság napján például az LMP közleményének közzétételét tagadta meg, de korábban a Magyar Újságírók Országos Szövetsége közleményét is visszadobták.

Pár hónapja a Szabad Európa számolt be arról, hogy az MTI-nél már a fotórovat sem dolgozhat szabadon. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz került az ügy, de az NMHH Médiatanácsa elutasította az ügy érdemi vizsgálatát, mivel a média működését felügyelő testület nem tartja magát illetékesnek.

 

Címkék: MTI, előválasztás