Jászapátiban elhajtották a választókat a szavazópontról

Jászapátiban elhajtották a választókat a szavazópontról

A 2019-es ellenzéki előválasztás első fordulójának szavazatai, még az összeszámlálás előtt, dobozokban (Fotó: Facebook/MSZP)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hiába mentek szavazni az előzetesen kijelölt és meghirdetett szavazópontra a választók Jászapátiban, ott nem tudták, hogy náluk választás van, és elhajtották őket. A Telex egyik olvasója az MSZP-s irodánál nem talált semmilyen táblát vagy feliratot, ami a szavazópontot jelölné, nem volt kiírva semmi, ellenben sok, főleg idősebb szavazóval találkozott, akik szintén jöttek volna szavazni, többen a környező településekről autóval. „Több perc várakozás után kijött egy úr az irodából, aki közölte velünk, hogy itt semmilyen előválasztás nincsen, és hogy menjünk innen. Nekik nem szólt senki. És különben is, jelenleg valami MSZP-s pártbuli van az épületben, szóval amúgy sem tudunk bemenni” – számolt be az olvasó a Telexnek a helyszínen tapasztaltakról.

Az Országos Előválasztási Iroda a lap kérdésére válaszolva azt írta, hogy adminisztrációs hiba történt, „hasonló hibák minden igyekezetünk ellenére sajnos előfordulnak”. Tájékoztatásuk szerint Jászapátiban csak két napon lehet majd szavazni, a településen október 14-én, csütörtökön és 16-án, szombaton működik majd a szavazópont.