Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Varga Mihály: Magyarország már nem szorul külföldi beszállítókra a fertőtlenítőszerek terén sem

Szerző: | 2021. június 08., 12:46 | Gazdaság

Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook-oldalára feltötött videójában 2021. június 8-án (Fotó: Varga Mihály Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Egészségipari Támogatási Program kétmilliárd forintos hozzájárulásával bővítette kapacitását a fertőtlenítőszereket gyártó Florin Zrt., így Magyarország már a fertőtlenítőszerek terén sem szorul rá a külföldi beszállítókra – jelentette be a pénzügyminiszter kedden a Facebook-oldalán.

HIRDETÉS - AIP

Varga Mihály videójában hangsúlyozta: nem telt még el egy teljes év azóta, hogy a kormány úgy döntött, az egészségügyi védőfelszerelések terén Magyarország nem szorulhat importra, ezeket itthon kell előállítani. Ezért támogatják azokat az egészségipari vállalkozásokat, amelyek készek arra, hogy fejlesszenek.

A pénzügyminiszter elmondta: a többi között ilyen a Florin Zrt. is, ahol 2,5 milliárd forintos beruházással új üzemet adtak át. Ennek eredményeként kéz- és bőrfertőtlenítőből havonta 2,8 millió csomag, fertőtlenítőből 1,7 csomag, orvostechnikai fertőtlenítőkből pedig közel 90 ezer csomag készül el ebben a gyárban.

HIRDETÉS - AIP

Címkék: Egészségipari Támogatási Program, fertőtlenítőszer, Florin Zrt., Varga Mihály


HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Presser Gábor

Árnyék podcast: Miért költöztünk külföldre? – szülinapi adás

Fotó: Unsplash/Matt Botsford

Pin It on Pinterest