444.hu: Tiborcz is beszáll a Kopaszi-gát projektbe

444.hu: Tiborcz is beszáll a Kopaszi-gát projektbe

Tiborcz István és Orbán Viktor (Fotó: Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tiborcz István, a miniszterelnök veje beszállt a Kopaszi-gát projektbe, legalábbis erre következtet a 444.hu abból, hogy a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) oldalán megjelent a következő közlés: a Diófa Alapkezelő Zrt. által képviselt Főnix Magántőkealap közvetett egyedüli negatív irányítást szerez a Kopaszi Gát Kft.-ben.

A portál cikke szerint a Diófa április 12-én jelentette be a GVH-nak, hogy tulajdont szerez a Kopaszi Gát Kft.-ben. Az március 14-én kiderült, hogy Tiborcz cége, a BDPST Capital Zrt. már alá is írta az üzletrész-adásvételi szerződést a Diófa Alapkezelőt tulajdonló Tarragona Holding Zrt. megvásárlásáról. A Diófa pedig az Átlátszó cikke szerint legalább három magántőkealapért felel (Nivala, Gordiusz, Főnix).

Az egyedüli negatív irányítás azt jelenit, hogy az irányító önálló döntéshozatalra nem, csak a döntéshozatal blokkolására képes. Így összességében Tiborcz István a Diófa megszerzésével most betársul Garancsi István (Market, Sinus Invest) és Hernádi Zsolt (4Z) mellé a Kopaszi Gát Kft.-ben.

Újbuda népszerű szabadtéri pihenő- és szabadidőközpontjával, a Kopaszi-gáttal szemben, a Lágymányosi-öböl túloldalán épülő új városnegyedben kínálunk modern életteret és különlegesen inspiráló környezetet.