Direkt36: az oroszok a volt paksi fideszes elnöktől bérelnek ingatlant

Direkt36: az oroszok a volt paksi fideszes elnöktől bérelnek ingatlant

A Paksi Atomerőmű (Fotó: atomerőmű.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Noha egyelőre nincs meg a paksi atomerőmű bővítéséhez szükséges legfontosabb engedély, mégis folyamatosan kötik a projekttel összefüggő szerződéseket. Ezeknek az egyik kedvezményezettje a Fidesz paksi szervezetének korábbi elnöke, Kovács Sándor, akinek cégei eddig legalább 264 millió forint értékben kötöttek ingatlanbérleti megállapodásokat a bővítéssel kapcsolatban – számolt be a Direkt36.

A cikk alapján Kovács a legnagyobb összegű szerződést, néhány héttel ezelőtt, idén szeptemberben kötötte. Az egykori politikus egyik cége, a Fabrostone Kft. bruttó 254 millió forintért adja bérbe az egyik, irodajellegű ingatlanját az oroszoknak 36 hónapra. A Roszatom orosz állami atomenergetikai konszern oldalán található dokumentumok szerint az erről szóló pályázatra összesen öt, főleg paksi székhelyű cég jelentkezett. A Fabrostone Kft. mellett az ajánlattevők között volt Kovács egy másik vállalkozása, a Sáncberg Kft. is.

Idén februárban a Sáncberg Kft. a Roszatom egyik őrző-védő partnerének, az Aegis General Kft.-nek adott bérbe négy hónapra egy 105 négyzetméteres paksi ingatlant összesen 3,8 millió forintért. A szerződés lejárta után ugyanezt az ingatlant a Sáncberg Kft. a Roszatom egyik leánycégének is kiadta májusban hat hónapra, összesen 5,7 millióért – írták.