Hamarosan egyre drágább lehet a dinnye

Hamarosan egyre drágább lehet a dinnye

(Fotó: Pexels.com)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bár még csak július második felében járunk, a szakemberek szerint az idei dinnyeszezon már elérte a csúcsát, ezt követően pedig lassan csökkenni fog a kínálat is – írja a Magyar Nemzet. A Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet, a FruitVeb beszámolójából derült ki, hogy az extrém hőhullám nagymértékben befolyásolta az idény alakulását, a későbbre időzített tételek is korábban érnek be.

Bár a hőség miatt a termésátlagok is sok helyen elmaradnak majd a szokásostól – van, ahol hektáronként húsz tonna a hozambeli különbség az előző évekhez képest –, hiánytól nem kell tartani. A hazai piacok ellátása bőségesen biztosított, sőt, elképzelhető, hogy a következő hetekben is jut majd exportra is a magyar dinnyéből.

A lap szerint a jelenleginél alacsonyabb árakra ugyanakkor már nem lehet számítani. Ahogyan csökken a piacra érkező dinnye mennyisége, úgy kúsznak majd egyre feljebb az árak is.

Címkék: Fruitveb, dinnye