Jobbik: azonnal csökkentsék nullára az alapvető élelmiszerek áfáját

Jobbik: azonnal csökkentsék nullára az alapvető élelmiszerek áfáját

Fotó: Unsplash/Wine Dharma

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az alapvető élelmiszerek általános forgalmi adójának (áfa) azonnali nullára csökkentését kezdeményezte a Jobbik – jelentette be szerdai online sajtótájékoztatóján Balassa Péter, a párt országgyűlési képviselője.

Ez azonnali megoldást nem jelent, de radikális segítséget nyújt a családoknak – fogalmazott az ellenzéki politikus. Azt hangsúlyozva, a magyarok több mint egy évtizede fizetik Európa legmagasabb áfáját, a tavalyi, 5397 milliárdos összeg pedig a 10,7 százalékos inflációval számolva idén várhatóan 530-600 milliárddal emelkedik, ami „a magyar államnak jó, de a magyar embereknek kevésbé”.

Balassa Péter hangsúlyozta: a Jobbik úgy gondolja, hogy a 27 százalékos áfát nem az állam, hanem a vállalkozások, a családok zsebében kell hagyni. Hozzátette, ha ezt a lépést nem teszik meg, akkor „nyilvánvaló lesz az, hogy a magyar kormány a gazdasági válság árát a magyar emberekkel szeretné megfizettetni”.

(MTI)