A dolgozók 40 százaléka nem is számít rá, hogy kompenzációt kaphat a rekord infláció miatt

A dolgozók 40 százaléka nem is számít rá, hogy kompenzációt kaphat a rekord infláció miatt

(Forrás: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A dolgozók negyede kapott eddig idén bérkompenzációt, de csak ötödüknek emelkedett év elején és év közben is a fizetése – derült ki a Publicus Intézet felméréséből, melyet a Népszava megbízásából készítettek augusztus 25. és 30. között. Az alkalmazottak 70 százaléka nem részesült év közbeni béremelésben (5 százalék volt a kérdésre válaszolni nem tudók vagy nem akarók aránya), 41 százalékuk pedig nem is számít rá, hogy bármivel is ellentételezik számára az inflációt. A foglalkoztatottak 42 százalékának bérét ráadásul már az idei év elején sem emelték, további 6 százalékuknál pedig csak év közben került erre sor.

Az alkalmazottak 89 százaléka úgy véli: fizetésének növekedése nem követi az árak emelkedését. Ezen belül 13 százalékuknak nőtt ugyan valamennyire a fizetése, de az árak emelkedésével annak mértéke nem tartott lépést. Mint ismert, az éves infláció a KSH szerint augusztusban már 15,6 százalék volt, az élelmiszerekért pedig összességében 31 százalékkal kellett többet fizetni, mint egy éve.

A home office-ról is kérdezte a Publicus a válaszolókat. E szerint minden tizedik munkavállaló olyan munkahelyen dolgozik, ahol jellemzően otthonról végzik munkájukat az emberek. További 13 százalékuknál pedig a hibrid munkarend a gyakorlat, azaz a munkaidő egy részében otthonról, másik részében az irodából látják el feladataikat a dolgozók. A munkavállalók ötöde esetében jellemzően az irodai munka a meghatározó, 54 százalékuknál pedig nem releváns a kérdés, azaz vélhetően otthonról nem ellátható feladatokat végeznek munkájuk során. A rezsiárak növekedése miatt pedig a munkavállalók 9 százalékának munkahelyén azt tervezik, hogy otthoni munkavégzésre állnak át ott is, ahol a munka jellege alapján lehetőség volna a home office-ra, de most még nem így dolgoznak.