Speciális zóna a magyaroknak Taskentnél

Speciális zóna a magyaroknak Taskentnél

Laziz Kudratov, Üzbegisztán beruházási, ipari és kereskedelmi minisztere és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (Fotó: MTI/Soós Lajos)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Különleges ipari övezetet hoz létre Üzbegisztán a magyar beruházók számára, ahol ezek kedvezményes szabályok között működhetnek majd, és ezáltal tovább erősödik az együttműködés a két ország között – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A tárcavezető a Magyar-Üzbég Gazdasági Együttműködési Kormányközi Bizottság ülése után közölte, hogy megállapodást írtak alá a speciális gazdasági zóna Taskent melletti létrehozásáról, amely kifejezetten rájuk szabott feltételekkel várja a magyar vállalatokat. Több magyar gyógyszeripari, mezőgazdasági és élelmiszeripari cég már meg is kezdte a különböző projektek előkészítését – mondta hozzátéve, hogy a pénzügyi háttér is garantált, hiszen rövidesen feláll a közép-ázsiai beruházások támogatását célzó tőkealap.

Szijjártó Péter fontos biztosítéknak nevezte, hogy az OTP az egyik legnagyobb üzbég pénzintézet 73 százalékos tulajdonának megvásárlásával a helyi bankszektor fontos szereplőjévé vált.

(MTI)