Tegye emlékezetessé a nyaralást vagy élvezetessé a sportolást egy akciókamera segítségével! (x)

Tegye emlékezetessé a nyaralást vagy élvezetessé a sportolást egy akciókamera segítségével! (x)

Manapság kifejezetten nagy népszerűségnek örvendenek az úgynevezett akciókamerák, amelyek nem csak hasznosságuk, de szórakoztató voltuk miatt is előtérbe kerültek. Elsődleges célcsoportjuk, ahogyan azt a nevük is tükrözi, az extrém sportot űzők, akik a kamera segítségével képesek rögzíteni észveszejtő ugrásaikat, merüléseiket vagy éppenséggel mászásukat.

Mindezen felül ma már sokan megvásárolják nyaralásukhoz is, hiszen rögzíteni szeretnék a felfedezett új tájak szépségét és örök emlékként eltárolni azokat.

Az akciókamera jellegzetességei

A BestMarktnál kapható akciókamera esetében kicsi és kifejezetten kompakt méretre kell számítania, ami összességében egy 60x40x20-30 milliméteres készüléket takar. Méretének köszönhetően könnyen magával tudja vinni húzósabb területekre is, hiszen 50-80 grammos súlya miatt észre sem fogja venni. Amennyiben szükség van a kezére és nem szeretné, ha a kamera foglalná le az egyiket, akkor egy strapabíró tokra van szüksége, amely ugyan nagyobb súlyt eredményez, de még így is 120-200 gramm körüli az érték.

Így már könnyen és gyorsan a bukósisakra, sílécre, gördeszkára vagy távirányítós drónra erősítheti fel. Amennyiben a bukósisak mellett dönt, akkor érdemes számításba vennie a kisebb légellenállású darabokat, amelyek lövedék formájuknak köszönhetően nem akadályoznak a mozgásban, és sokkal kényelmesebb lesz a felhasználási módjuk is. Az utóbbi esetben a TomTom, a Sony vagy a Panasonic egyes modelljei jöhetnek számításba.

Mely tényezőket érdemes figyelembe vennie?

Egy ilyen akciókamera tekintetében a felbontás kifejezetten lényeges, amelyek között ma leginkább az Ultra HD 4K felbontás nyeri el a kalandozni vágyók tetszését. Mindez azt takarja, hogy a kamera képes a full HD-nél négyszer több részletet tartalmazó felbontásra. Azonban ezt az élményt nem adják ingyen, sokkal költségesebb egy ilyen gépezet beszerzése.

A felvételek rögzítésének módja is lényeges, amelynél a microSD fromátumú memóriakártyák használata a legjellemzőbb. Legtöbb esetben mindez 32 vagy 64 GB-os példányban kapható. Azonban a képminőséget ennél több befolyásolja. Nem csak a felbontásra és a rögzítési sebességre kell fókuszálni, de a tömörítésre is.

Ugyan a közösségi média felületeire feltöltve a legjobb kamerák által szolgáltatott kép is romolhat, ennek ellenére érdemes beszereznie egy magas bitrátával rendelkező gépet, hiszen a 4K tévén kifejezetten jól mutat.

Amennyiben szeretne még részletesebben körülnézni a piacon, akkor látogasson el a BestMarkt weboldalára, ahol számos akciókamerával megismerkedhet. Nem csak az alapfelszereltséget kaphatja meg, de extra elemekkel ellátott darabokkal is találkozhat, így garantáltan megtalálja azt, amire szüksége lehet!

Címkék: nyaralás