Koronavírusos a gyulafehérvári érsek

Koronavírusos a gyulafehérvári érsek

Kovács Gergely gyulafehérvári érsek a csíksomlyói kegytemplomban tartott szentmise után áldást oszt a híveknek 2020. május 30-án. A koronavírus-járvány miatt zarándokok nélkül lehetett csak megtartani az idei csíksomlyói búcsút. MTI/Veres Nándor

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Koronavírus-fertőzést igazoltak Kovács Gergely érseknél, akit magas lázzal, rossz közérzettel kedden vittek kórházba – adta hírül a romkat.ro alapján a Maszol.ro, a hírt a 24.hu vette észre. A főpap már régóta rosszul érezte magát.

A Gyulafehérvári Római Katolikus Érseki Hivatal tudatta, Kovács Gergely állapota augusztus 29-e óta romlott. Kezdetben a megfázás tünetei mutatkoztak nála, ezért azonnal kapcsolatba lépett háziorvosával és segítségét kérte.

Az érsek kedd estig lényegében nem mozdult ki a szobájából, ám a kezelés nem hozott eredményt, maradt a magas láz, száraz köhögés, fejfájás és a rossz közérzet, majd a teszt is igazolta, hogy koronavírus-fertőzött.

Kovács Gergely egy hete lett az új örmény apostoli kormányzó, miután Ferenc pápa elfogadta Jakubinyi György nyugalmazott gyulafehérvári érsek lemondását a tisztségről.