Az ellenzéki menü

Az ellenzéki menü

Jakab Péter (Jobbik), Márki-Zay Péter (Mindenki Magyarországa Mozgalom), Bíró László (Jobbik), Karácsony Gergely (Párbeszéd) és Kunhalmi Ágnes (MSZP) a borsodi időközi választás kampányában, 2020. október 10-én (Fotó: Bíró László Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Lassan a miniszterelnök-jelölti előválasztás minden szereplőjéről tudhatjuk, pontosan milyen képet is szeretne kialakítani magáról. Készen állnak a szerepek: Fekete-Győr András hümmög, de kész korrigálni, Márki-Zay Péter elszámoltat, Jakab Péter pedig két párizsis szendvics között fejből fújja Tiborc panaszát. Tudhatjuk azt is, melyikük kinél érzi többnek, elhivatottabbnak magát. Fekete-Győr szerint „Mesterházy Attila=Fidesz”, Márki-Zay pedig azt sejteti, Vona Gábor talán önös érdektől is vezérelve nem állt be a teljes ellenzéki összefogásba. Jakab Péter szintén bármikor kész megkülönböztetni magát a napi politikából már kiszállt Vonától. Utóbbi egyébként az ATV műsorában reagált Márki-Zayra, cáfolva az anyagi érdekeket.

Közben megtudhattuk azt is, hogy Márki-Zay Péter továbbra is hisz a gyerekek alkalmankénti fizikai fenyítésében, míg Fekete-Győr nem tudja, nem tudja, nem tudja. Na és ne feledjük Dobrev Klárát sem, aki szerint Európa jövője az Európai Egyesült Államok.

Az elszámoltatásra szintén érdemes kitérni. Márki-Zay például hosszas fejtegetésében sem tudta tisztázni Gulyás Márton műsorában, hogy most akkor visszamenőleges jogalkotásra kell-e számítanunk, vagy miként is képzeli a gyakorlatba ültetni azt, hogy a NER-időket ex lex állapotnak tekinti. Fekete-Győr korábban már elmondta, hogy ő a visszaeső propagandistákat eltiltatná a foglalkozásuktól. Hogy aztán a Hír Tv műsorvezetője, Földi-Kovács Andrea többször is megkérdezhesse tőle, vele pontosan mi lenne a terv. Ennek örömére idézzük még fel Gyurcsány Ferenc szavait is, aki Vidnyánszky Attila kapcsán fejtegette, hogy nem lesz árokbetemetés, lesz helyette viszont földönfutóvá tétel.

MIntha az ellenzéki összefogás szereplői folyamatosan a kormánypárti sajtót kívánnák segíteni a megszólalásaikkal. Elérve, hogy még azok se álljanak ki mellettük jó szívvel, akik Fidesz-szimpatizánsnak épp nem nevezhetőek. A kritikákra persze sértődötten reagálnak, NER-szekértolással vádolva mindazokat, akik nincsenek elragadtatva a teljesítmény hiányától. Vagy épp attól, hogy az ellenzéki politizálás rendre a pózokról szól, miközben semmi megnyugtató válasz nincs azt illetően, mit kezdenének egy ellenzéki, de nem kétharmados győzelem után. Persze, nyilván egyszerűbb arról beszélni, ki mit eszik otthon ebédre, és mit csinálna akkor, ha a gyerek kiszaladna az úttestre. Esetleg belső ellenségeket keresni, miközben folyamatosan arról beszélnek, hogy most a mindennél nagyobb egységnek van itt az ideje. Ennek örömére pedig el is olvasom most, hol tart épp a Hadházy Ákos–Tóth Csaba csörte.