Ha Győzike váltaná L. Simont

Ha Győzike váltaná L. Simont

Gáspár Győző átveszi fideszes tagkártyáját Balla Mihálytól (Forrás: Gáspár Győző/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Akár így is történhetne:

– Tényleg kérhet tőlem bármit a drága, egyetlen, miniszterelnök úr, én örömmel fogom megtenni – mondta az ismert politikai okokból Magyar Nemzet címen megjelenő állami újságnak Gáspár Győző, a Nemzeti Múzeum új igazgatója.  Az értékelvű bulvár meghonosítója a Fradi-Vidi rangadó előtt Groupama Aréna VIP-részlegében azt nyilatkozta, hogy „fain csókának” tartotta elődjét, a Dúró Dóra kérésére menesztett L. Simon Lászlót, és hasonlóan pozitívan szólt Szakács Árpádról, akinek Gáspárhoz hasonlóan sokszor felmerült a neve, mint aki a kultúra Múzeum körúti templomának házmestere lehet.

Szakács őszinte csalódottságának adott hangot, amiért a Győzike-show főszereplője lett a befutó, nem pedig ő, majd epésen megjegyezte, hogy csalódott az új igazgató személyét illetően. – Dopemant még el tudtam volna képzelni, de Győzikét nem, nem, soha! – írta ki a közösségi oldalára dühösen Szakács, akivel a kommentfolyamban Békés Márton történész szállt vitába és gramsciánus alapon magyarázta meg, hogy a Vágyom rád! szerzőjének kinevezése miért fontos gerillataktikai lépés a kulturális és civilizációs összecsapásban, amiben természetesen az Orbán-kormány áll a jó oldalon.

Dopeman is reagált a hírre egy háromnegyedórás videó-folyamban. Szerinte teljesen mindegy, hogy Győzike alkalmas-e vagy-sem, ha Orbán Viktor zenmester helyesli a megbízatását, akkor ő is. Az egykori rapper persze leszögezte, hogy saját magát nem tartja orbánistának.  

– Na, most sivalkodjatok, büdös, lábszagú, senkiházi, ótvar proli hazaárulók – kommentálta emelt hangon Gáspár kinevezését a Sajtóklubban Bayer Zsolt publicista, amit csak Gajdics Ottó kuncogása szakított félbe néha.

Lázár Jánost épp Horthy sírjának gazolása közben érte utol a Telex videós stábja, itt nyilatkozta a miniszter, hogy Gáspárból legalább olyan jó harcostárs lehet, mint L. Simon volt, majd jellegzetes mosolyát kivillantva gyökerestül kitépte a kormányzó fejfája mellett alaposan megnőtt tyúkhúrt.

Reagált Kósa Lajos is az ügyre, megjegyezte, hogy ugyan nem érti, miért egy színészt neveztek ki a Nemzeti Múzeum élére, szerinte ez olyan lenne, mintha egy Forma 1-es pilótát, mondjuk, Fernando Alonsót állítanánk a Loki kapujába, de azért örül a hírnek, mert az Üvegtigrist szerette. Mikor felvilágosították, hogy nem Gáspár Sándorról, hanem Gáspár Győzőről van szó, akkor az országgyűlési képviselő motorra pattant és elhajtott a helyszínről.  

Szóval, akár így is történhetne, nem valószínű, hogy meglepődnénk. Ahogy már azon sem, ha Csák János a történtek után tárcájához venné államtitkárnak L. Simon Lászlót. Vagy akár Győzikét.