Sebaj!

Sebaj!

Fotó: Unsplash

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A kormány nyilvánosságra hozott rendelettervezete szerint a jövőben gyógyszerész nélkül is működhetnek a vidéki patikák, ha a „gyógyszerkiadó szakasszisztensek” tizenöt percen belül valamilyen telekommunikációs eszközön el tudnak érni egy patikust. Korszakalkotó! Innen kezdve semmilyen szakemberhiány nem lehet akadálya a fejlődésnek: megyünk előre!

Nyafognak, hogy kevés a pedagógus? Sebaj! Képezzünk gyorstalpalón asszisztenseket, akik telefonálhatnak a megfelelő szakos tanárnak, ha óra közben elakadnak valahol: hogy is van az a szorzótábla? ki is írta az anyja tyúkját? mi a frász az a hákettőó? Hiány van buszsofőrből? Sebaj! Vezethessen buszt bárki, akinek legalább segédmotorra szóló jogsija van, csak legyen náluk mobil, hogy rácsöröghessenek egy igazi sofőrre.

Sok a betöltetlen praxis és sok háziorvos készül nyugdíjba? Sebaj! Az is megoldás, ha a nővérkék felhívhatnak egyet. És ha kevés a nővérke is, akkor majd betanított segéderők rendelnek, akik felhívhatják a nővért, hogy az hívja fel az orvost. A sebészekkel kicsit nehezebb a helyzet? Sebaj! Rövidített átképzést kell tartani mészárosok, böllérek, esetleg hentesek részére, hogy a műtőben profi módon tudják használni – az infokommunikációs eszközöket. Szülészeteket kell bezárni vagy hétvégenként szüneteltetni? Sebaj: a második-harmadik gyereküket váró anyukák – persze némi telefonos segítséggel – simán világra segíthetik a kis jövevényeket. Az ügyesebbek akár császárt is metszhetnek.

Nincs elég jelentkező a felállítandó határvadász egységekhez? Sebaj! Még bőven vannak a börtönökben embercsempészek, akik amúgy is jól kiismerik magukat a határszélen, pláne ha egy kis telefonos segítséget is kaphatnak. A sor végtelenül folytatható, minden szakember-problémára van megoldás. Pláne, ha ismerjük a Csurka-féle alapvetést, amely szerint „a szakmai indokok túlhangsúlyozása ócska bolsevista trükk”. Szerencsére van olyan terület, ahol nincs szükség „kreatív megoldásokra”: üresfejű, arrogáns, hazug, korrupt, ingyenélő, úrhatnám politikusokkal bőségesen el vagyunk látva. Még az utánpótlásuk is biztosítottnak látszik. Sajnos.

Iratkozzon fel reggeli hírlevelünkre, melyben az elmúlt 24 óra és az előttünk álló nap legfontosabb híreit gyűjtjük csokorba, ráadásképp elolvashatja napindító közéleti jegyzetünket, a koffeint. Pár perc az egész, és tájékozottan, felvértezve kezdheti napját.