Hamburger Béla

Egy csók, és...?

Egy csók, és...?

Egy 2005-ben írott cikkem részbeni felidézésével illusztrálnám, hogy a női foci körül már akkor is furcsa szemlélet uralkodott.
Mi kéne még?

Mi kéne még?

Most örvendezünk (legalábbis a külminiszter szerint) kellene a félmillió távol-keleti vendégmunkás érkeztén, holott évekig azt sulykolták, hogy a migráció alapjaiban fenyegeti létünket és kultúránkat.
Spekula

Spekula

Nem akarok tippeket adni, de még az is lehet, hogy ezek az ármányos multik csak nálunk ennyire profitéhesek, másutt pedig már-már karitatív jelleggel működnek, nem?
Szijjártó nyomdokain

Szijjártó nyomdokain

A demokrácia – tudjuk – nálunk nem szorul védelemre, de erősíteni persze sosem árt. Ennek érdekében is jó forrás lehet a kínai szakember-import, de a választék bővíthető számos közép-ázsiai utódállam kádereivel.
Van ennek értelme?

Van ennek értelme?

Mi, akik akár hivatásszerűen, akár amatőrként telemorogjuk a kormánykritikus médiumokat, mennyiben vagyunk mások vagy jobbak, mint azok az ellenzéki politikusok, akik biodíszletként üldögélnek a parlamenti bábszínházban?
Az árverseny és a kormányzati trükk

Az árverseny és a kormányzati trükk

Biztos lesznek, akik szerint a kereskedők akcióit visszamenőleg is a kormány generálta; és persze azt is, hogy nem azért egyre olcsóbb a paprika, a paradicsom, a répa meg a krumpli, mert mindjárt vége a nyárnak, hanem mert a GVH online figyel.
Orbán békái

Orbán békái

Ha Orbánék olykor némi ellenállást tapasztalnak, durván visszalökik a kimászni igyekvő kisbékákat az egyre forróbb főzőlébe.
Legyen szavunk hozzá

Legyen szavunk hozzá

Az úgynevezett ellenzék harmatgyenge teljesítményét nemcsak saját (bőséges) hibáik és hiányosságaik okozzák, hanem a Fidesz és a kormány mögött álló finckelsteini-habonyi-rogáni agytröszt által működtetett propaganda.
Reklámsokk?

Reklámsokk?

Azért túl sok a reklám, mert túl sok cég akarja sikerre vinni túl sok termékét, szolgáltatását, márkáját. Általánosan elfogadott alapelv, hogy a piaci verseny jó és hasznos. Ez így is van egy bizonyos határig.
Sebaj!

Sebaj!

Nyafognak, hogy kevés a pedagógus? Sebaj! Képezzünk gyorstalpalón asszisztenseket, akik telefonálhatnak a megfelelő szakos tanárnak, ha óra közben elakadnak valahol: hogy is van az a szorzótábla?
Agyrémre agyrém

Agyrémre agyrém

Egy vállalat szemére hányni, hogy maximalizálni akarja a profitját, legjobb esetben is csak populista népbutítás.
Slussz, passz

Slussz, passz

Aki mondjuk egy hátrányos helyzetű térségben egy hátrányos helyzetű családba születik, az hátrányos helyzetű is marad. Meg még az unokája is.