Hamburger Béla

Ovádi-lufi

Ovádi-lufi

Az állatvédelem frontvonalában dolgozó, állatmentéssel, gyógyítással és rehabilitációval foglalkozó, menhelyeket működtető, örökbeadást szervező (zömmel civil) szervezetek semmilyen valós segítséget nem kaptak, nem kaphattak.
Provokáció?

Provokáció?

Felmerül a gyanú: az egyes intézkedések, más intézkedések elmaradása, a cipőtalp-butaságú vagy értetlen-érzéketlen nyilatkozatok nem a pedagógusok provokálását szolgálják-e.
A főváros sem jobb?

A főváros sem jobb?

Arról kaptam hírt, hogy az Óbudai-sziget kapcsán a főváros – bár képviselői kijelentették, hogy semmire nincs pénz – ragaszkodik az elképzeléseik zöméhez, amiket immár végleges tervekben fognak rögzíteni.
„Balos” árvák

„Balos” árvák

Két-hárommillió árva magyar választópolgár vár arra, hogy jelentkezzen valaki, valami, aki, ami örökbe fogadná őket, és adna nekik új családot, új hitet, önbizalmat, motivációt, reményt.
Népszavazást!

Népszavazást!

Bölcs vezérünk és kormányai szeretik a valódi kérdésekről szóló nemzeti akaratnyilvánításokat elkerülni, de az ellenzék egészének vagy valamely részének jó esély lehetne a feltámadásra, ha ebben a tárgyban referendumot kezdeményezne.
Ellenzéki marketinget!

Ellenzéki marketinget!

A negyedik kétharmad után nyugodtan állíthatjuk, hogy a mai magyar ellenzéknek nincs eladható terméke. Amennyire hátrány a piacképes termék hiánya, annyira előny is lehet, hiszen így az alapoktól kezdve lehet felépíteni a marketinget.
Gyurcsány-olvasmány

Gyurcsány-olvasmány

Gyurcsánynak nem most, hanem már az őszödi beszéd kiszivárgása után, de legkésőbb a „sajnálatos októberi események” nyomán ki kellett volna vonulnia a politikából, legalábbis néhány évre. Ha ezt megteszi, akkor Orbánnak nem hullik ölébe a kétharmad.
Kommunikációs vereség

Kommunikációs vereség

A pártok egyes nyilatkozataikkal lényegében megkérdőjelezték az egész összefogás komolyan vehetőségét, miközben a kormánymédia éjjel-nappal moslékkoalíciónak, szivárványosoknak és ki tudja, még mi mindennek nevezte.
Haptákba!

Haptákba!

Tartok tőle, hogy a kötelező sorkatonai szolgálat felvetése és annak időzítése nem véletlen: rövid távon része lehet a választási kampánynak, hosszabb távon pedig első lépése a visszaállításának.
A megoldás a mi kezünkben van

A megoldás a mi kezünkben van

Csak a társadalom fokozódó nyomása vezethet az amúgy távoli és egyelőre illuzórikus célok megvalósítása felé, mint a környezetileg fenntartható és társadalmilag igazságos működés.
A jövőnek oktatunk?

A jövőnek oktatunk?

Nálunk az illetékesek tíz körömmel ragaszkodnak a biflázást igénylő poroszos megoldásokhoz, a hagyományos formákhoz, most éppen valamiféle nemzetieskedő cukormázzal leöntve.
Semjén, a fővadász

Semjén, a fővadász

Mi a veszélyesebb? Az állatok felruházása emberi tulajdonságokkal (ami nyilván és döntő mértékben fikció), vagy az emberek elállatiasodása (ami viszont napi tapasztalat).