Mexikói–amerikai határ: nagyüzemben csempészték a koldusokat

Mexikói–amerikai határ: nagyüzemben csempészték a koldusokat

Fotó: Digi24

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több ezer román állampolgárt csempésztek be az USA mexikói határán craiovai bűnözők, akiknek egy részét most kapták el román–amerikai együttműködésben. A Digi24 román hírtévé információi szerint az Egyesült Államokba csempészettek közül az utóbbi években 4200 olyan román állampolgárt kaptak el az amerikai hatóságok, akik loptak, koldultak vagy éppen prostitúcióból próbált megélni.

A romániai Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) az FBI-jal együttműködve kiderítette: négy különböző banda szervezte az embercsempészetet. Bejuttatták az Egyesült Államokba a jelentkezőket, ám azok adósak maradtak nekik, így a jövedelmüket elvették. Másokat direkt azért vittek oda, hogy az utcán kolduljanak vagy prostituáltként dolgozzanak – a bevétel minden esetben a bandatagokat illette. 

A jövedelem egy része visszakerült Romániába: a DIICOT craiovai emberei egy amerikai szállítmányban elrejtve 250 ezer dollárt, vagyis csaknem 81 millió forintot találtak meg és koboztak el. Az ügyészek szerint az összeg fele bankkártyás lopásokból, a másik fele koldulásból származik.