Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Lezárta az Assange elleni nyomozást a svéd főügyészség

Szerző: | 2019. november 19., 16:30 | Külföld

Az őrizetbe vett Julian Assange-t rendőrök szállították el Ecuador londoni nagykövetsége elől (Fotó: Reruters/Henry Nicholls)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Svédország lezárja a Julian Assange-zsal, a WikiLeaks kiszivárogtató portál alapítójával szemben nemi erőszak gyanúja miatt indított nyomozást – jelentette be kedden Eva-Marie Persson svéd főügyész-helyettes.

HIRDETÉS - AIP

Az MTI összefoglalója szerint Persson azt nyilatkozta, az eljárás alapjául szolgáló bizonyítékok megalapozottak, de majdnem egy évtizedet követően a szemtanúknak az üggyel kapcsolatos emlékei már elhalványultak. Hangsúlyozta, a vádhatóság döntése ellen fellebbezés nyújtható be.

HIRDETÉS - AIP

Letartóztatták a Wikileaks alapítóját | Magyar Hang

Őrizetbe vették Ecuador londoni nagykövetségén Julian Assange-t, a Wikileaks társalapítóját – közölte a BBC. Assange hét évvel ezelőtt kapott menedéket a latin-amerikai állam diplomáciai kirendeltségén, hogy elkerülje kiadatását Svédországnak. A skandináv állam hatóságai szexuális bűncselekményekkel gyanúsítják az ausztrál származású férfit, akit 2011-ben már egyszer letartóztattak Nagy-Britanniában, de később szabadlábra helyezték.

A főügyészség idén májusban indította újra a nyomozást Assange ellen nemi erőszak gyanúja miatt, miután 2017 májusában megszüntették az eljárást, és visszavonták a Wikileaks alapítójának nemzetközi körözést, mert nem láttak lehetőséget a férfi kézre kerítésére.

Korábban ötven hét börtönre ítélték Assange-t szabadlábon védekezés fejében megszabott bírósági megjelenési kötelem hét évvel ezelőtti megszegése miatt. A férfi hét évig Ecuador londoni nagykövetségén élt, de idén április 11-én a Scotland Yard a diplomáciai képviselet épületében őrizetbe vette.

Címkék: ecuador, Julian Assange, Scotland Yard, Svédország, Wikileaks


HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Barabási Albert-Lászlóval

Árnyék podcast – Raktárcsend

Pin It on Pinterest