Magyarországról jött fertőzötteket azonosítottak Kínában

Magyarországról jött fertőzötteket azonosítottak Kínában

A járványügyi hatóság védőöltözetet viselő munkatársai egy kórház intenzív osztályát készítik elő a tüdőgyulladást okozó új koronavírussal fertőzöttek fogadására a járvány gócpontjában, a kelet-kínai Hupej tartomány székhelyén, Vuhanban 2020. február 24-én (Fotó: MTI/EPA/Si Cse)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK


Egy új belföldi fertőzést sem regisztráltak szerdán Kínában, viszont számos külföldről érkező koronavírusos személy azonosítottak a Global Times szerint. A legtöbb, 47 behurcoló Iránból, míg 41 Olaszországból érkezett, de vannak 28-an Spanyolországból, 25-en az Egyesült Királyságból. Magyarország is ott van a listán három megbetegedettel.

Nálunk jelenleg hivatalosan 73 fertőzésről tudni, de Müller Cecília tiszti főorvos hétfőn azt mondta, a járvány már a közösségi fertőzés szakaszában van. Ahogy a 444 megjegyezte, érdekes, hogy Ausztriából két fertőzött érkezett Kínába, miközben nyugati szomszédunknál már 1646 esetről tudnak. Hollandiában pedig 2056-ról, de onnan is mindössze egy beteg érkezett.

Egyetlen újabb esetet sem jelentettek a járvány kiindulópontjának számító kínai Vuhanból | Magyar Hang

Hupej tartományban a napi halálozások száma is egyre mérséklődik. A mozik, könyvesboltok, bárok, éttermek és edzőtermek továbbra sem nyithatnak ki.

A BBC közben arról írt, hogy Dél-Koreában is megfertőződtek olyan vívók, akik március elején Magyarországon jártak egy versenyen. A meg nem nevezett női párbajtőröző tesztje három nappal később mutatta ki a vírust, hogy Magyarországon járt. A WestEnd párbajtőr Grand Prix-t március 6. és 8. között rendezték meg a Ludovika Arénában, zárt kapuk mögött. Két magyar vívó, Kun Anna és Muhari Eszter is a pástra léptek dél-koreai ellenfelekkel szemben, ahogy erre az Index felhívta a figyelmet.

Eközben viszont az amerikai fertőzöttek száma is nőtt, már 9415 koronavírusosról tudnak, és eddig százötvenen haltak meg. A szám igazán 17-éről 18-ára ugrott meg, előző napon 5656-ról tudtak, másnap már 8054-ről.

A központi kormányzat ezzel párhuzamosan úgy döntött, ötszázmilliárd dollárt osztanak szét a koronavírus miatti károk enyhítésére. Másik ötszázmilliárdot pedig a vállalati hitelekre fordítanának. Április 6-án és május 18-án küldhetnek csekket az amerikai adófizetőknek, minderre az ötszázból kétszázötven milliárdot fordítva.

Akár másfél évig is tarthat a járvány - figyelmeztetnek az amerikai hatóságok | Magyar Hang

A washingtoni kormány elhúzódó, újra- és újratámadó hullámmal számol, továbbá jelentkező készlethiányokkal.