Kétszáz felett a Romániában az egy nap alatti új fertőzöttek száma

Kétszáz felett a Romániában az egy nap alatti új fertőzöttek száma

Klaus Johannis román államfő (Fotó: Román Elnöki Hivatal)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újra kétszáz felett volt a Romániában egy nap alatt regisztrált új koronavírus-fertőzöttek száma – ismertette az MTI a stratégiai kommunikációs törzs által csütörtök kora délután közzétett adatokat. Az elmúlt 24 órában ez 237 megbetegedést jelent, ami harminc százalékkal magasabb érték, mint a korábbi hónap átlaga volt. A szerdán közzétett szám is magasabbnak bizonyult az elmúlt harminc nap átlagánál.

A koronavírus-fertőzés hivatalosan február 26-án jelent meg Romániában, azóta pedig 21 182-en fertőződtek meg. Közülük 15 283-an már meggyógyultak, 1369-en pedig meghaltak. Jelenleg 4530-an vannak kórházakban, 153-an pedig intenzív osztályon.

Az előző napokban újra százezer fölé ment azok száma, akik hatósági karanténban vagy lakhelyi elkülönítésben vannak. A napi elhalálozások száma két hete a tízes nagyságrendben mozog.

Romániában társadalmi nyomás volt a járványügyi korlátozások feloldására, a jobboldali kisebbségi kormány viszont csak lassan és óvatosan szeretne lazítani. Klaus Johannis államfő kedden azt mondta, a kormány meghosszabbítaná a járvány miatt kihirdetett, jövő héten lejáró veszélyhelyzetet. A parlamenti többséget adó baloldal viszont nem tartja szükségesnek a hosszabbítást.