Julija Timosenko is elkapta a koronavírust

Julija Timosenko is elkapta a koronavírust

Julija Timosenko korábbi ukrán miniszterelnök, a Haza párt elnökjelöltje sajtótájékoztatót tart Kijevben 2019. március 31-én, az ukrán elnökválasztás első fordulója után. Az exit poll-felmérések eredménye szerint Petro Porosenko államfő és Volodimir Zelenszkij humorista, színész és producer jutnak be az ukrajnai elnökválasztás második fordulójába. MTI/EPA/Oleg Petraszjuk

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Megfertőződött koronavírussal Julija Timosenko volt ukrán kormányfő – közölte vasárnap Marina Szoroka, a Timosenko vezette Haza párt szóvivője. Tájékoztatása szerint az 59 éves politikus koronavírus tesztje pozitív lett, állapota súlyos, 39 Celsius fokos lázzal küzd. „Sajnos, ez az igazság” – írta Facebook-bejegyzésében Szoroka.

Értesülések szerint Timosenko családtagjai is megfertőződtek a vírussal. Szoroka erről azonban nem tett említést. Timosenko 2005-ben, illetve 2007 és 2010 között töltötte be a kormányfői tisztséget.

A 42 millió lakosú Ukrajnában mintegy 105 ezer fertőzöttet tartanak nyilván, és több mint 2270 a kór halálos áldozatainak száma.

(MTI)