Barion Pixel
HIRDETÉS - AIP
HIRDETÉS - AIP

Petro Porosenko volt ukrán elnök is koronavírusos

Szerző: | 2020. szeptember 29., 20:10 | Határon túl, Külföld

Vlagyimir Putyin orosz elnök a korábbi ukrán államfő, Petro Porosenko társaságában az ukrajnai válságról az orosz-fehérorosz-kazah vámunió vezetői, az ukrán államfő és az Európai Bizottság képviselői részvételével rendezett minszki csúcstalálkozón 2014. augusztus 26-án (Fotó: MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat pool/Mikola Lazarenko)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Petro Porosenko volt ukrán elnöknek pozitív lett a koronavírus-tesztje. Ezt ő maga hozta nyilvánosságra kedden a közösségi oldalakon. Porosenko – aki az előző ciklusban, 2014-2019 között volt államfő és jelenleg az ellenzéki Európai Szolidaritás nevű parlamenti párt vezetője – közölte, hogy otthon kezelteti magát.

HIRDETÉS - AIP

– Ez rossz időben jött. Nagyon sajnálom, hogy szüneteltetnem kell vidéki utazásaimat. Az elmúlt hat évben megszoktam, hogy lábon hordom ki a betegségeket, de ez alattomos kór. A mai naptól kezdve otthon kezelnek. Remélem, hogy gyorsan felépülök, és arra kérek minden ukránt, hogy vigyázzon magára! – idézte a Telegram üzenetküldő portálon írt szavait az Ukrajinszka Pravda hírportál.

HIRDETÉS
HIRDETÉS - 8
https://www.facebook.com/petroporoshenko/posts/2217923035008743?__cft__[0]=AZWXzmZJZtm-kLrmTQjW7dDTUdGIZZcq_C98I583ighKOxUzUIRmyVbtCcF6AMpSdNHy-4EkOVsjzt1jDzMf3zrlUzyehMLPvxOxTNOd-k0c5YDRZnTR5gYKKRwkGhPr4wpdJgLw7L7z3QKLi8fEw7fBmnwQpJSPSHYOfWxzjbcAldHZtSZmTrAXtL8X68EhjYg&__tn__=%2CO%2CP-R

Jelenleg Ukrajnában választási kampány zajlik, október 25-én ugyanis helyhatósági választásokat tartanak az országban. Porosenko több részletet nem hozott nyilvánosságra betegségéről. Ugyancsak kedden tette közé egy másik ellenzéki politikus, a Szvjatoszlav Vakarcsuk rockénekes által alapított Hang párt új vezetője, Kira Rudik, hogy ő is elkapta a koronavírust, és magas láza volt, de már jobban van. Jelenleg ő is otthonában gyógykezelteti magát.

 Julija Timosenko volt ukrán kormányfő, a szintén ellenzéki Haza párt vezetője nemrég tért vissza a parlamenti munkához, miután túlesett a megbetegedésen. Timosenkóról augusztus 23-án hozta nyilvánosságra pártja, hogy pozitív lett a tesztje koronavírusra. A politikus állapota sokáig súlyos volt, tüdőgyulladással kórházban kezelték. Szeptember 11-én közölték, hogy tesztje már negatív, és elkezdett kigyógyulni a betegség szövődményéből is.


Őket megelőzően, a nyáron Volodimir Zelenszkij ukrán elnök felesége és fia is átesett a fertőzésen. Olena Zelenszkát is kórházban kezelték tüdőgyulladással június 16-ától július 3-áig. Ukrajnában több tucat parlamenti képviselő fertőződött már meg koronavírussal – emlékeztetett az Ukrajinszka Pravda.

(MTI)

HIRDETÉS - AIP

Címkék: járvány, koronavírus, koronavírus-járvány, Petro Porosenko, Ukrajna


Így ismertem meg Andreát

Így ismertem meg Andreát

Az elnyert Tigáz-tender utáni állófogadáson láttam meg először. Homáros, illetve homályos tekintettel néztem, amint áttetsző blézerében, egy tévéstáb riportereként leszólít egy jóvágású pincért: „Mészáros úr, feltehetnék Önnek pár kérdést?”

HIRDETÉS

HIRDETÉS - AIP

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANGRA!

Friss lapszámunk

  • Tévút – Magyar Hang-ajánló
  • Magyar Hang - 2021. május 13., 16:29
  • Róna Péter esszéje az ország kínaiaknak való kiárusításáról. Interjú Salát Gergellyel és Beck Zoltánnal. Őrségi, miskolci és tihanyi riport. Keresse a születésnapi Magyar Hangot, az Átlátszó mellékletével!

Támogasson minket!

Hirdetés

HIRDETÉS - AIP

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Az élet meg minden podcast – Jordán Ferenc

Jordán Ferenc (Fotó: Az élet, meg minden)

Árnyék podcast – Munkanélküliek támogatása külföldön

Pin It on Pinterest