Putyin jó egészséget kíván Bidennek

Putyin jó egészséget kíván Bidennek

Vlagyimir Putyin gombászott is szabadsága alatt (Fotó: Reuters/Alexei Nikolsky)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Jó egészséget kívánt Vlagyimir Putyin orosz elnök Joe Bidennek egy nappal azután, hogy amerikai hivatali partnere gyilkosnak minősítette őt.

– Hogy mit felelnék neki? Jó egészséget! Egészséget kívánok neki. Ezt irónia nélkül mondom – nyilatkozott egy kérdésre válaszolva Putyin csütörtökön egy élő tévéműsorban. Az elnök azt fejtegette, hogy mások megítélésében mindenki önmagából indul ki. – Amikor gyerekkorunkban az udvaron összevesztünk, azt mondtuk egymásnak: aki mondja másra, az mondja magára. És ebben mély pszichológiai értelem rejlik – vélekedett az orosz elnök.

Kijelentés, amire még nem volt példa a történelemben

A Kreml „nagyon rossznak” tartja Joe Biden amerikai elnöknek Vlagyimir Putyin orosz államfőre tett megjegyzését – jelentette ki korábban Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő újságíróknak csütörtökön Moszkvában.

Peszkov hozzátette, hogy hasonló kijelentés „még nem volt a történelemben". Az orosz szóvivő arra reagált, hogy Biden szerdán az ABC amerikai televíziónak adott interjújában, kérdésre válaszolva gyilkosnak minősítette Putyint, és kilátásba helyezte, hogy hivatali partnere –meg fog fizetni a 2020-as amerikai elnökválasztásba történt állítólagos orosz beavatkozásért.